Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Lutfisk med len bechamel och knaprig bacon.

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

5 (1 röst)

Len och fin lutfisk med nykokt potatis, bechamelsås och ärtor är en riktig klassiker till jul. Här är Niklas Ekstedts ljuvliga recept för en perfekt tillagad lutfisk.

”När man gör ett portionsupplägg till lutfisken förvandlas den till den eleganta rätt den är, med ganska fast vit fisk, len bechamel, knaprig bacon, söta gröna ärtor och den underbara nymortlade kryddpepparen”, säger kocken Niklas Ekstedt.

Lutfisk

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g lutfisk
  • 1 msk salt
  • 160 g gröna ärtor
  • 80 g bacon, strimlat
  • 1 gul lök, finhackad
  • smör, till stekning
  • kokt potatis
  • Bechamelsås

  • 20 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör, brynt
  • 1 msk citronjuice

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM