Bred börsnedgång i Stockholm

Stockholmsbörsen sjunker på bred front

avTT

Foto: Stina Stjernkvist/TT
Nedåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild

Stockholmsbörsen sjunker på bred front. Vid klockan 15 har OMXS-index backat 0,9 procent.

Storbanken SEB återhämtar sig efter ett kraftigt kursfall i onsdags och stiger 0,7 procent. Swedbank fortsätter dock nedåt med 2 procent.

Kursfallen i onsdags orsakades av en utbredd oro för att SEB tillsammans med Swedbank skulle kunna ha exponering mot misstänkt penningtvätt i Baltikum.

Swedbank, som tappade ännu mer i onsdags, hängde inledningsvis med SEB uppåt men föll tillbaka – bland annat tyngd av att analytiker på JP Morgan sänkt sin rekommendation för aktien.

Klädbutiken MQ:s aktie rasar drygt 11 procent efter beskedet om att banken slopar utdelningen för det brutna räkenskapsåret, som avslutades i augusti. Försäljningen i jämförbara butiker under fjärde kvartalet i räkenskapsåret föll 7,6 procent.

Den breda nedgången på Stockholmsbörsen, med 25 av 30 tungviktare i OMXS30-index på minus, ligger i linje med utvecklingen på ledande Europabörser. Den följer även på en svag utveckling på börserna i Asien.

Marknaden präglas generellt av en starkare dollar och högre ränteläge efter en omgång stark ekonomisk statistik från USA.

ARTIKELN HANDLAR OM

Aktier

Börs