Utskälld av vännerna efter Calles otrohet

”Vår tid är nu”: Charlie Gustafsson tvingas försvara sin rollkaraktär – ”Folk är inte direkt glada”

avTorbjörn Ek

Han måste försvara Calles otrohet i ”Vår tid är nu”.

Tv-publiken har förfasats – men för Charlie Gustafsson är det vännerna han måste förklara sig för:

– Det är nära och kära som blir förbannade på Calle, säger han.

Tv-tittarna lämnades i limbo efter säsongsavslutningen av ”Vår tid är nu” på SVT. Charlie Gustafssons karaktär Calle hade inte bara varit otrogen mot sitt livs kärlek Nina, spelad av Hedda Stiernstedt han var det dessutom med sitt ex Sonja, spelad av Malin Persson.

Och precis i slutscenen berättar Calle för Nina om sin otrohet.

– När jag fick manuset tänkte jag: ”Nej, det här är inte Calle”. Jag försöker alltid att försvara min karaktär för att köpa hur han agerar. Jag hade svårt att hitta en ingång i det här, men sen jobbade jag med regissören så vi fick till något som kändes bra, säger Charlie Gustafsson.

”Folk är inte glada”

– Han har ett stort missnöje med livet och det finns en nostalgi mellan honom och Sonja. Calle drömmer om ett annat liv, han skulle egentligen vilja ha det liv som han hade med Sonja, fast tillsammans med sitt livs kärlek Nina.

Nu tvingas tv-tittarna vänta till nästa höst för att få veta hur Calles och Ninas liv fortsätter. Det har fått många av seriens fans att reagera.

– Folk är inte direkt glada på Calle nu, säger Charlie Gustafsson.

Men mest måste han försvara sin rollkaraktär inför sina vänner som också följer ”vår tid är nu”.

– Folk kommer fram och vill prata om serien och säger fina saker. Det är snarare vänner som säger ”Va fan, hur kan han göra så där?” Det är nära och kära som blir förbannade på Calle.

1 av 2 | Foto: SVT
Ur ”Vår tid är nu”.

Gör ny föreställning i vår

Vad säger du till dem som undrar hur det går, vad som kommer att hända?

– De får vänta och se. Det kändes härligt i andra säsongen att Calle och Nina har fått ha det lite bra, att det puttrat på och att de varit ett lag, men i tredje säsongen kan vi väl säga så att vi är tillbaka till lite svårigheter mellan de två.

Den tredje säsongen av ”Vår tid är nu” är redan inspelad, men kommer inte att sändas på SVT förrän nästa höst.

I vår kommer Charlie Gustafsson i stället att stå på scenen i Stockholm när Playhouse Teater sätter upp föreställningen ”Människans hemlighet”. Gustafsson spelar den manliga huvudrollen Jamie som tillsammans med en Tinder-date avslöjar sin döda farfars hemligheter, som han gömt bakom en förseglad lönndörr.

Men Charlie, som sedan flera år är sambo med artisten Amy Deasismont, behövde inte ladda ner datingappen för att göra research inför rollen.

– Nej, det har jag inte gjort, säger Charlie och skrattar.

– Det räckte med att prata med kompisar som har Tinder och gräva lite i hur deras dejtande varit.

ARTIKELN HANDLAR OM