David Hellenius diss – mot Gunilla Persson

avMathilde Albinsson

I ”Hellenius hörna” får gästerna sätta ihop en alternativ regering.

Bianca Ingrosso föreslår Gunilla Persson som försvarsminister – men David Hellenius nobbar Hollywoodfrun.

– Det är skakigt, säger han och kastar bort kortet med Gunilla Perssons ansikte på.

Parlamentarisk röra råder i Sverige. Men i kvällens ”Hellenius hörna” får gästerna Johan Rheborg, Fares Fares och Bianca Ingrosso en chans att få ordning på allt. De utser tillsammans en alternativ regering och tillsätter posterna kulturminister, försvarsminister, utrikesminister, finansminister, miljöminister och statsminister med kända, svenska namn.

Johan Rheborg föreslår Gunilla Persson som statsminister, men röstas snabbt ner av Fares Fares och Bianca Ingrosso. I stället norpar Pernilla Wahlgren den första posten. Hon utses till Sveriges nya kulturminister.

Därefter funderar gästerna på vem som borde tillträda som försvarsminister. Återigen kommer Gunilla Perssons namn upp. Bianca Ingrosso fattar tag i fotografiet med Hollywoodfruns ansikte på – men David Hellenius tar snabbt kortet ur hennes hand.

– Det är skakigt. Jag känner att det är skakigt över lag, säger han och slänger kortet över axeln.

– Oj då, säger han oskyldigt.

1 av 6
David Hellenius med ett fotografi på Hollywoodfrun Gunilla Persson.

I stället blir Zlatan Ibrahimovic Sveriges nya försvarsminister i kändispanelens alternativa regering. Statsminister blir Zara Larsson, under stort jubel i publiken.

Gunilla Persson: ”Skapt för att vara politiker”

Gunilla Persson har tidigare berättat att många faktiskt vill se henne i statsministerrollen.

– Det är många som säger ”Du Gunilla du borde vara statsminister i Sverige”, sa hon under ett besök i TV4:s Nyhetsmorgon i oktober förra året.

– Jag spelar ju statsminister i mitt eget program ”Gunilla tycker till” och det var många som tog det på allvar och sa "Gunilla du är ju som stöpt och skapt för att vara politiker".

Och hon har redan en hjärtefråga – att förbättra äldreomsorgen i Sverige. Den tyckte hon vid intervjutillfället var ”helt usel”.

Själv håller hon sig gärna till moderaternas politik, berättade hon då.

– Jag är ju ingen socialdemokrat. Jag tycker inte om jantelagen, jag hatar när alla ska vara lika och inte sticka ut. det gör att samhället blir kallt. Det måste finnas mer generositet.

”Hellenius hörna” sänds söndagar 21.00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM