Schwarzeneggers första ord efter operationen: ”Jag är tillbaka”

Representanten Daniel Ketchell: ”Han är vid gott mod”

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Schwarzenegger har bytt ut en tillfällig hjärtklaff.

Nu har han vaknat efter operationen.

”Schwarzenegger är vaken och hans första ord var faktiskt ’Jag är tillbaka’, så han är vid gott mod”, skriver hans representant Daniel Ketchell på Twitter.

Under fredagen uppgav TMZ att skådespelaren Arnold Schwarzenegger genomgått en akut hjärtoperation. Hans representant, Daniel Ketchell, bekräftade senare i ett uttalande på Twitter att operationen var planerad eftersom att Schwarzenegger behövde byta ut den klaffprotes som sattes in under en hjärtoperation för 21 år sedan på grund av ett medfött hjärtfel. Klaffprotesen från 1997 var aldrig tänkt som en permanent lösning.

Operationen ägde rum under på Cedars-Sinai, ett välkänt sjukhus i Los Angeles.

Enligt källor till TMZ var tanken att operationen skulle genomföras med hjälp av en kateter. Det görs i många fall för att patienten ska slippa genomgå en öppen hjärtoperation. Men enligt sajten ska läkarna ha behövt ta ett snabbt beslut och istället utföra öppen hjärtkirurgi. Operationen ska ha varat i flera timmar.

1 av 3 | Foto: Chris Pizzello / AP
Arnold Schwarzenegger.

”Jag är tillbaka”

I sitt uttalande bekräftar Ketchell inte uppgifterna kring den öppna hjärtoperationen. Han uppger att Schwarzenegger valt att använda sig av kateter-metoden men skriver att det under operationen fanns ett öppet hjärtkirurgi-team på plats om ingreppet med katetern inte skulle lyckats. Om de ryckt in eller inte framgår inte.

Ketchell bekräftade också uppgifterna om att Schwarzeneggers läge är stabilt.

”Bytet av hjärtklaffen lyckades och han återhämtar sig just nu från operationen och är i stabilt tillstånd. Vi vill tacka hela det medicinska teamet för deras outtröttliga insatser”, står det i uttalandet.

I ett senare inlägg på Twitter återgav Ketchell Scwarzeneggers första ord efter att ha vaknat upp från operationen.

”Schwarzenegger är vaken och hans första ord var faktiskt ’Jag är tillbaka’, så han är vid gott mod”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM