Stefan Löfven om Jerry Williams: ”En stor sorg”

Statsministern sörjer efter Jerry Williams död

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

En av favoriterna är tolkningen av ”Working class hero”.

Statsministern Stefan Löfven är en av många som nu sörjer Jerry Williams.

– Det är en stor sorg inte bara för Musiksverige, utan för Sverige, för han blev en så otrolig stark symbol för både den musik han stod för och även för folkligheten. Snacka om folkkär, säger statsministern till TT.

Rocklegendaren Jerry Williams har dött efter en kort tids sjukdom. Artisten avled under söndagen.

Många är de som nu sörjer artistens bortgång. Däribland Sveriges statsminister Stefan Löfven.

– Det är en stor sorg inte bara för musiksverige, utan för Sverige, för han blev en så otrolig stark symbol för både den musik han stod för och även för folkligheten. Snacka om folkkär, säger han till TT.

Enligt TT har statsministern sett Williams uppträda flera gånger. En av hans favoritlåtar är tolkningen av ”Working class hero”.

Låten skrevs i sitt original av John Lennon och fanns med på hans första soloalbum som kom ut 1970. Efter det har många artister valt att tolka låten. Däribland Jerry Williams, David Bowie och Ozzy Osbourne.

Blev 75 år

Jerry Williams var medlem i Vänsterpartiet. I ett pressmeddelande från partiet uttrycker de sin sorg.

”Jerry Williams var en mångårig medlem i Vänsterpartiet och var älskad av en jättepublik, för sin röst och karisma, men också för sitt starkt uttalade politiska engagemang som han aldrig svek”, står det i pressmeddelandet.

– Jerry Williams var den största ikonen för rock'n'roll i Sverige. Det fina var att han inte bara var en stor artist utan att han hade ett så stort hjärta. Han visade att det inte fanns någon motsättning mellan att tro på ett klasslöst samhälle och att åka amerikanare, säger Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare.

Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, twittrar om Jerry Williams.

”Jerry Williams har lämnat oss, en stor röst för rocken, och för arbetarklassen”, skriver han samtidigt som han postat en länk till Williams som uppträder med ”Working class hero”.

Jerry Williams blev 75 år gammal och lämnar efter sig sin fru och tre barn.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM