SVT:s svar – efter kritiken mot ”Gift vid första ögonkastet”

”Kan inte veta hur man uppfattas av publiken”

avCornelis Rikken

Han är missnöjd över hur han framställs i det populära dejtingprogrammet.

Nu svarar SVT på Niclas Gråbergs kritik.

”Man kan se ’Gift vid första ögonkastet’ med olika glasögon: man kan välja att tycka att en svaghet är helt oförlåtligt”, skriver projektledaren Siri Bergerud i ett mejl till Nöjesbladet.

Niclas Gråberg är just nu aktuell som en av deltagarna i SVT:s realityserie ”Gift vid första ögonkastet”.

I programmet har han parats ihop med Miha Alvesson och redan från första mötet slår det gnistor om paret.

I en intervju med Nöjesbladet riktar Niclas Gråberg kritik mot produktionen och menar att programmet har vinklats så att hans problem med temperamentet ska framstå som värre än det är.

– De har blåst upp en del i programmet. Jag är inte så hetsig. Det är inte direkt så att jag kastar tallrikar i väggen. Det är klart att jag kan tända till och bli förbannad men det tror jag att de flesta kan. Det är inte så att jag blir helt tokig, säger han i intervjun.

”Kan inte veta hur man uppfattas”

Nu svarar Siri Bergerud, projektledare för ”Gift vid första ögonkastet”, på kritiken.

”Alla deltagare ser, som rutin, delarna man medverkar i inför publicering. Det vi inte kan veta är hur man uppfattas av publiken. Man kan se ’Gift vid första ögonkastet’ med olika glasögon: man kan välja att tycka att en svaghet är helt oförlåtligt. Eller man kan välja att se en man som är helt ärlig och vågar berätta för sin partner, och med det hela svenska folket, att han inte är perfekt. SVT är i tät kommunikation med deltagarna och följer tonläget i sociala medier noggrant”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT
Niclas Gråberg.

”Helt rimlig kommentar”

Niclas Gråberg säger att han håller med om det SVT skriver.

– Det är en helt rimlig kommentar. Det är väl det som är så fascinerande, det är beroende på hur man väljer att se på det. Det är väl som man kan läsa Bibeln på olika sätt: man kan tolka det bokstavstroget eller förstå att det finns nyanser också.

Han säger även att SVT har kontaktat honom efter att programmet börjat visas på tv.

– Jag har jättebra dialog med SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM