SVT-profilens bröllopslycka: ”En dröm som blivit sann”

Per Nyberg friade till Ann i direktsändning – nu är de gifta

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Han friade i direktsändning efter Vasaloppet i vintras.

Nu har ”Morgonstudion”-profilen Per Nyberg gift sig med kärleken Ann Bergfors.

– Det är en dröm som har blivit sann, säger han till Nöjesbladet.

”Morgonstudion”-profilen Per Nyberg har gift sig med kärleken Ann Bergfors. På Facebook har han publicerat ett bröllopsfoto med texten ”#justmarried I love you @annbergfors” tillsammans med ett rött hjärta.

– Det är en dröm som har blivit sann! Att få gifta sig med sin äkta kärlek, fantastiskt. Och Ann var bedårande vacker, säger en rörd Per när Nöjesbladet når honom under middagen.

Vigseln ägde rum i Stockholms stadshus tillsammans med barnen och Pers syster och mamma. Dock inträffade en liten malör. Under den korta borgliga ceremonin råkade vigselförrättaren nämligen kalla Ann för Anna.

– Vi blev båda lite förvånade och när vi påpekade att han hade sagt fel namn frågade han om vi skulle börja om. Och då gjorde vi det, säger Per och skrattar.

Lyxsviten väntade

Efteråt tog de nygifta makarna en båtfärd på Riddarfjärden där de också tog flera bröllopsbilder. 

Därefter gick färden till Grand Hotel Saltsjöbaden där middag och övernattning i en exklusiv svit väntade. 

– Nu är det bara vi två. Det här har vi inte gjort på fem år. Nu tittar vi ut över vattnet och solnedgången. Det är underbart vackert.  

Det var i mars som Per friade i direktsändning efter målgången i Vasaloppet. 

– Jag skulle vilja passa på att fråga min sambo Ann, skulle du vilja gifta dig med mig? Vi ha tre barn, nu är det dags. Jag älskar dig, sa Per medan han gick ned på knä i snön.

Pers SVT-kollega Yvette Hermundstad, som höll i mikrofonen, sa:

– Vad vackert. Men svaret får vi vänta på.

1 av 4 | Foto: Alicia Sjöström
Nygifta! SvT-profilen Per Nyberg och kärleken Ann Bergfors sa ja till varandra i Stockholms stadshus.

Det blev lyckligtvis ett positivt svar från Ann. 

– Jag kan avslöja att det blev ett ja. Hon blev väldigt rörd och grät, men hon missade det i realtid. Hennes gudmor ringde och sa att hon måste titta på slutet av sändningen. Det roliga är att det sista Ann sa till mig innan jag åkte i morse var ”make it worth it”. Hon har ju tagit hand om två vilda barn och vår nyfödda son, men det får jag hoppas att det var, sa Per då till Nöjesbladet och förklarade att de pratat om att gifta sig vid flera tillfällen:

Varit ett par i sex år – har tre barn

– Dels så är kärleken det finaste som finns och att bekräfta för varandra och barnen att det här tror vi på. Sen kommer det juridiska aspekter när man har en massa barn. Gifter man sig så följer det med saker som gör livet enklare. Men framför allt är Ann mitt livs stora kärlek. Det finns ingen jag hellre vill dela livet med.

Per och Ann har varit ett par i sex år och tillsammans har de barnen Alice, 4, Ellen, 2, och minstingen Oscar som föddes på Alla hjärtans dag i år. 

– Alla mår så himla bra och vi har fått ett fantastiskt fint bemötande av personalen som jobbar här. Det känns supermysigt. Jag är stolt trebarnsfar! Det kanske låter som en klyscha, men det är verkligen en dröm. Allt är så mysigt. När man fick ta emot honom i armarna och hålla honom för första gången… Tårarna bara rann, sa Per då.

ARTIKELN HANDLAR OM