Bacon tillbaka i "Hotet från underjorden"

avTT

1 av 4

Skådespelaren Kevin Bacon återvänder till rollen som Valentine McKee, när monsterfilmen "Hotet från underjorden" blir tv-serie.

”Det här är den enda roll som jag spelat som jag tänkt att jag skulle vilja göra igen. Jag har tänkt, vart skulle den här killen vara efter 25 år?”, säger Bacon, som också är exekutiv producent för serien, i ett uttalande.

Redan 2015 sade Bacon att han återigen ville spela Valentine McKee, som i filmen från 1990 slåss mot gigantiska underjordiska maskar som attackerar den lilla fiktiva staden Perfection i Nevada.

Serien utspelar sig 25 år efter att maskarna först attackerade staden och McKee måste än en gång försvara staden från monstren, trots ålderskrämpor, alkoholism och hjältekomplex, skriver Rolling Stone.

Andrew Miller har skrivit manus till tv-serien, som Bacon säger både är rolig och läskig. Han hoppas att den ska gå hem både hos filmens fans och hos dem som inte har sett filmen.

”Hotet från underjorden” har fått fyra uppföljare, och även gjorts som tv-serie redan 2003. Men den lades ned efter en säsong. Kevin Bacon medverkade bara i originalfilmen.

Det är oklart om fler av skådespelarna från originalfilmen kommer att medverka i tv-serien. Det är Tv-bolaget Syfy som ligger bakom serien.

Inget premiärdatum är offentliggjort för tv-serien.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier