Kicken: De sa åt mig att prata svengelska

avLinda-Marie Nilsson

Mötet med Montazami blev obekvämt för rockaren

1 av 4

Inget manus – på flera timmar.

För Christian ”Kicken” Lundqvist blev besöket i ”Montazamis med vänner” obekvämt både språkligt och socialt.

– Det var pinsamt, säger rocktrummisen nu.

I premiären av ”Montazamis med vänner” åker Maria Montazami och Kikki Danielsson på en härlig shoppingtur till en fiskebutik.

Under tiden lämnas hennes andra gäst, Christian ”Kicken” Lundqvist, ensam med hennes fyra barn.

Utan en aning om vad de skulle göra tillsammans.

– Det blev väldigt stelt. Både jag och kidsen blev stressade när de andra drog iväg. Det fanns ingen plan eller manus för vad vi skulle göra. Alla skulle laga mat ihop på kvällen, men det var ju långt till det då, säger Christian ”Kicken” Lundqvist till Nöjesbladet.

I programmet får tittarna se hur trummisen får leka med Montazamis hund och hur Sara, Hanna, Emma och Nicholas Montazami längtar efter att mamma Maria ska komma tillbaka och styra upp situationen.

Trodde att alla skulle prata svenska

– När man kommer och är gäst någonstans tycker jag att det ska finnas ett dagsschema. Att bara umgås med varandra i ett vilt främmande hus när det är så stor åldersskillnad blir pinsamt. Det blir jätteobekvämt när man inte gör någonting, säger Christian ”Kicken” Lundqvist.

Och det var inte bara aktivitetsbristen som förvånade trummisen.

I programmet får tittarna se artisten försöka förklara pudelrock på svenska – för Marias barn som till stor del talar engelska.

– Jag hade fått information om att alla skulle prata svenska och var inte beredd på att sitta i ett rum med Marias barn och dra min livsstory på engelska. Produktionen sa ”kör lite på svengelska, det blir kanon”. Det skulle vara lite roligt.

”Vi är ute efter de spontana mötena”

TV3 menar att det var helt enligt planen att inte ordna med så många aktiviteter i programmet.

– Vi är ute efter de spontana mötena, realityn, i ”Montazamis med vänner”. Då ska det inte vara uppstyrt. Men vi har full förståelse för att det kan upplevas som obekvämt, säger kanalens presschef Max Lagerbäck.

Hur var informationen om vilket språk som skulle gälla?

– Vi visste inte att barnens svenska var rostig och vice versa. Kicken är betydligt bättre på engelska när han fått tala det ett tag och samma gäller barnens svenska. Att informera gästerna om det är produktionsbolagets ansvar.

Christian ”Kicken” Lundqvist tyckte trots allt att vistelsen hos familjen Montazami i Falsterbo var trevlig.

– Jag vill inte dissa programmet. Jag är ingen bitter gammal gubbe som spyr galla, utan en rätt glad kissekatt. Så då får man väl bjucka på både svengelska och lite ”Christer” ibland.