Han åkte ut ur ”Allt för Sverige” – på grund av Roxette

1 av 3 | Foto: SVT
Kurt Carlsson åkte ur ”Allt för Sverige”

avJakob Meijer

NÖJE

Roxette blev Kurt Carlsons fall i ”Allt för Sverige”.

Deltagaren kunde inte tillräckligt mycket om svensk musik och tvingades lämna programmet.

– Jag hade älskat att få vara kvar, säger han i programmet

I veckans utslagstävling i ”Allt för Sverige” skulle deltagarna memorera svenska låtar som slagit internationellt.

När allt skulle avgöras var det Cosondra Sjostrom som svarade snabbast när Roxettes ”Listen to your heart” spelades upp i högtalarna, vilket innebar att glasblåsaren Kurt Carlson var den som tvingades lämna Sverige.

– Det var svårt att säga hej då till de andra i gruppen. Jag önskar att jag hade kunnat stanna längre, jag hade älskat att få vara kvar, säger han i programmet med tårar i ögonen.

Men resan tog inte riktigt slut där. Kurt Carlson har tidigare berättat för Nöjesbladet att han efter inspelningen besökte Stockholm och glasblåsarkollegor.

Han har också fått kontakt med flera av sina svenska släktingar.

Kämpar mot cancer

I en tidigare intervju beskriver han sommaren i Sverige som ”en ögonöppnare”.

– Många saker i Sverige är så mycket mer avancerade än här i USA. Och jag älskar den svenska estetiken. Det var en fantastisk upplevelse. Folk kan vara reserverade men när du kommer förbi det är de extremt hjälpsamma och vänliga, säger han och lyfter särskilt fram två saker han älskar med sina förfäders land.

Kurt Carlson är sedan två år tillbaka sjuk i lymfkörtelcancer. Som en av sex personer i USA fick han möjlighet att vara testperson för en helt ny medicin. Med medicinen har man också lyckats stabilisera sjukdomen.

– Jag är inte frisk från cancern, men så länge tumören inte växer och jag kan fortsätta blåsa glas är jag nöjd, säger han.

”Allt för Sverige” sänds på söndagar på SVT och SVT Play klockan 20:00.

De har vunnit "Allt för Sverige" 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM