Viktor Frisks skräckscenario – tvingas byta partner i ”Let’s dance”

avMathilde Albinsson

1 av 3 | Foto: Magnus Sandberg
Viktor Frisk och Linn Hegdal.

Viktor Frisks danspartner Linn Hegdal har blivit sjuk.

Om hon hinner krya på sig till fredagens viktiga tävling är i nuläget oklart.

”Jag hoppas såklart men jag kämpar på med veckans koreografi och tänker göra Linn stolt på fredag!”, skriver Viktor Frisk på Instagram.

”Let’s dance”-deltagarna har redan från start skakats av sjukdomar.

Gustaf Hammarsten, 50, har dragits med bihåleinflammation och Therese Alshammar, 40, Margaux Dietz, 27, Gunde Svan, 56, och Viktor Frisk, 23, med förkylningar.

Den sistnämnde har drabbats hårt. Även Frisks danspartner, proffsdansaren Linn Hedgal, 22, har blivit sjuk. Så pass att hon inte kan fortsätta dansa. Hon fick hög feber under helgen och måste därför ta det lugnt i veckan.

Nu hotas parets medverkan i ”Let’s dance” – och Viktor Frisk måste träna med en ersättare.

”Jättetråkigt! I helgen så blev Linn sjuk. Så just nu är det väldigt oklart om hon kommer kunna dansa med mig på fredag. Jag hoppas såklart, men jag kämpar på med veckans koreografi och tänker göra Linn stolt på fredag! Nu ger vi allt. Allt löser sig”, skriver Viktor Frisk hoppfullt på Instagram.

”Linns hälsa går före allt”

Frisk och Hegdal levererade en quickstep i det första programmet. På fredag är tanken att de ska virvla runt i en cha cha cha.

Men om Hegdal överhuvudtaget kommer kunna medverka återstår att se.

– Linns hälsa går före allt i det här läget, och så länge hon inte blir sämre säger läkarna att hon kommer kunna dansa på fredag. Vi håller tummarna och hejar på vår starka Linn, säger Åsa Örtengren, pressansvarig för Let's dance till TV4 och fortsätter:

– Det är för tidigt att säga om huruvida Linn kommer kunna dansa på fredag. Vi hoppas på det bästa och får återkomma om vi behöver göra ändringar i fredagens uppställning.

Nöjesbladet har sökt TV4.

”Let’s dance” sänds fredagar klockan 20.00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM