Kanye West petades från Coachella - efter orimliga kravet

avBenjamin Andrée

Superstjärnan Kanye West skulle avsluta musikfestivalen Coachella i april.

Men petades efter orimliga krav - Ariana Grande ersätter.

Superstjärnan Kanye West var bokad som en av huvudaktierna vid årets upplaga av musikfestivalen Coachella i Kalifornien i april.

Men bara ett par dagar innan nyheten om hans medverkan skulle tillkännages så gav superstjärnan konsertarrangören en kalldusch.

Han ville inte längre uppträda på festivalens huvudscen. Enligt superstjärnan själv så var scenen inte stor nog åt honom.

Kanye West krävde istället att det skulle byggas en skräddarsydd arena åt honom i mitten av festivalområdet. Och inte nog med det. Han ville också att den skulle designas av hans samarbetspartner John McGuire.

Irriterad över toaletterna

Representanter för Coachella festivalen förklarade att scenen är en av de största scenerna i USA och att artister som Beyoncé och Lady Gaga uppträtt där tillsammans med hundratals dansare och musiker - helt utan problem.

Det skulle heller inte gå att bygga en helt ny arena på fyra månader, och ett stort antal toaletter skulle få stryka på foten.

1 av 3 | Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYRÅN
Kanye West.

Enligt källor till Billboard ska Kanye West då ha blivit irriterad och meddelat att han är en artist med en kreativ vision och att han inte ska behöva bry sig om toaletter.

Därefter avbröts diskussionerna mellan festivalen och Kanye West.

Redan samma dag ersattes han av Ariana Grande som avslutar Coachella i år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanye West

Coachella

Musik