”Game of thrones” får en fortsättning

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Även om ”Game of thrones” är slut så får sagan en fortsättning.

I sommar spelas ett pilotavsnitt in och går allt går enligt plan så har serien premiär 2021.

Det sista avsnittet av ”Game of thrones” - en av världens mest populära tv-serier har precis släppts. Men det behöver inte betyda det definitiva slutet på berättelsen om Westaros.

I sommar spelas ett pilotavsnitt in av den uppföljare till serien som Nöjesbladet tidigare rapporterat om, och som utvecklats av George R.R. Martin och Jane Goldman.

Handlingen i prequelserien utspelas drygt 5 000 år innan händelserna i ”Game of thrones” och den Oscars-nominerade skådespelaren Naomi Watts spelar huvudrollen som enligt uppgift är ”en karismatisk societetsdam som bär på en mörk hemlighet”.

1 av 4 | Foto: Matt Sayles / SCANPIX SWEDEN
Skaparen av ”Game of Thrones”, George R.R. Martin

Förutom Watts medverkar även Miranda Richarson, Naomi Ackie, Jamie Campbell Bower, Josh Whitehouse, Denise Gough och Sheila Atim i pilotavsnittet, skriver BBC.

Handlingen utspelar sig under en period som George R.R. Martin kallar ”hjältarnas tidsålder” och det kommer handla om hur världen förändras när när den går in i en mörkare timme. Från de skräckinjagande hemligheterna i Westeros historia till White Walkers sanna ursprung, mysterierna i Öst och de legendariska personer i ätten Stark.

Skulle piloten få tummen upp av HBO kommer serien troligen börja sändas 2021 och då visas i HBO Nordic.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

HBO