Ola Salo gör soloshow – Med The Arks låtar

Bad forna bandkollegorna om lov – Henrik Schyffert skriver manus

avTorbjörn Ek

1 av 2 | Foto: Morgan Norman
Ola Salo.

Ola Salo frågade de forna bandkollegorna om lov.

Nu tar han The Arks låtskatt med sig till Rondo i Göteborg – för att sätta upp en egen soloshow.

– Det är ändå låtar som jag en gång i tiden kom med färdiga till replokalen, annars hade det nog varit konstigt, säger han.

Ola Salo, 41, intar Göteborgs klassiska showscen Rondo under våren 2019. Showen är nyskriven och Ola har tagit Henrik Schyffert till hjälp med manus och regisseras av Edward af Sillén.

– Det kommer vara en show baserad på låtarna jag skrev under The Ark-eran och det kommer bli väldigt spektakulärt och maxat, säger Ola Salo.

Döpt showen efter The Arks genombrottslåt

Sedan The Ark splittrades 2011 har Ola Salo har hunnit med att vara en av coacherna i den svenska versionen av talangsåpan ”The voice”, spelat huvudrollen i ”Jesus christ superstar” på Göta Lejon i Stockholm, framfört en egen rockopera i Sveriges Radio och släppt tre soloalbum.

Men till den första egna soloshowen, som fått namnet ”It takes a fool to remain sane” återvänder han alltså till genombrottet med The Ark och de låtar som också blivit hans största hits.

”Handlar om mitt liv”

Varför väljer du att bygga showen på The Ark-låtarna?

– Det var den frågan som kom från 2entertain (produktionsbolaget), förmodligen för att de är de mest välkända låtarna jag skrivit och det har visat sig att det fortfarande finns ett starkt intresse kring de låtarna, säger han.

– Jag tycker också att det är roligt att göra något kring de låtarna, för de ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är fortfarande kul att framföra dem och det finns mycket att berätta om dem.

Känns det inte konstigt att göra en show med The Ark-låtarna utan bandet?

– Det hade kanske känts konstigt om det inte hade varit jag som hade skrivit dem själv, men nu är det det. Det är ändå låtar som jag en gång i tiden kom med färdiga till replokalen, de handlar om mitt liv och mina tankar och jag har skrivit dem själv, annars hade det nog varit konstigt.

Frågade om lov

Men han frågade ändå sina forna bandmedlemmar om lov innan han helt bestämde sig.

– Jag tyckte att det var viktigt att kolla med bandet att de tyckte att det kändes okej, och det gjorde de, säger Ola Salo.

– Det är en enmansshow, tillsammans med ett sex personer starkt band och ett antal dansare som tillsammans skapar det här på scenen.

Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” har premiär på Rondo i Göteborg 24 januari. Biljetterna börjar säljas måndag 8 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ola Salo