Beltrán tänker överklaga våldtäktsdomen – igen

Dömdes enhälligt i hovrätten: ”Kommer slåss tills jag dör”

avTorbjörn Ek

1 av 2 | Foto: Roger Lundsten / AFTONBLADET / 4030
Tito Beltrán

Operasångaren Tito Beltrán planerar att återigen överklaga våldtäktsdomen.

– Jag kommer att slåss tills jag dör för att bevisa min oskuld, säger han till Expressen.

Han lämnade Sverige när han släpptes ur fängelset 2010. Nu bor Tito Beltrán i Chile och planerar därifrån ännu en resningsansökan till högsta domstolen, skriver Expressen.

– Vi har lite överraskningar med nya vittnen, folk som börjat inse att de har gjort fel. Det kommer komma många bra nyheter för folk som har trott på mig och som längtar efter att jag ska komma tillbaka till Sverige och sjunga för dem. Jag ljuger inte när jag säger att jag har fått tusentals mejl, säger han till tidningen.

Carola vittnade

Tito Beltrán dömdes i hovrätten 2008 till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt, sexuellt utnyttjande av underårig och övergrepp i rättssak. Våldtäkten hade skett under Rhapsody in Rock-turnén, den utsatta var en ung kvinna som följde med turnén som Maria Lundqvists barnflicka och bland vittnena i rätten hördes bland andra Carola Häggkvist. Beltrán dömdes också för att ha sexuellt utnyttjat en flicka flera gånger mellan åren 2000 och 2002.

Operasångaren överklagade domen till högsta domstolen 2009, men fick då avslag.

Han bor med sin nya fru utanför Chiles huvudstad Santiago. Där har han bland annat varit domare i den chilenska versionen av ”X Factor” när talangsåpan sändes i två säsonger 2010 och 2011. Men han hävdar fortfarande att han blivit oskyldigt dömd.

– Jag kommer att slåss tills jag dör för att bevisa min oskuld, säger han till Expressen.

Barnflickans advokat Thomas Bodström avböjer att kommentera.

– Min huvudman har alltid kategoriskt nekat att vara med i media, säger han till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM