Bondeparet har förlovat sig: ”Han var väldigt nervös”

Hannes Haraldsson friade till Susanna Karlsson med en sång

avAlex Hartelius

Med låten ”Kan man älska nån på avstånd” frågade Hannes Haraldsson och Susanna Karlsson ville gifta sig med honom.

Det blev ett solklart ja.

– Ja, jag skrek ”Ja” på den, säger Susanna Karlsson.

Redan i sista avsnittet av ”Bonde söker fru” 2018 berättade Hannes Haraldsson, 28, om sina frieriplaner till bonden Susanna Karlsson, 28.

Han skulle fria på en festival som Susanna upprättat i kohagen på gården utanför Valdemarsvik. Det var ett löfte som han höll. På scenen framförde han låten ”Kan man älska nån på avstånd” av Vikingarna och som paret kommit att tycka väldigt mycket om efter Albin Lee Meldaus tolkning av låten i ”Så mycket bättre”.

– Han gick upp på scenen och sjöng sången till mig. Han hade det kämpigt, han var väldigt nervös, men till slut så sa han orden “Vill du gifta dig med mig”, säger Susanna Karlsson.

Det var ett självklart ja?

– Ja, jag skrek “Ja” på den.

1 av 2 | Foto: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet
Susanna Karlsson.

Aktuella med ”Bondesagan”

Hannes Haraldsson och Susanna Karlsson har funnit ett gemensamt intresse i sin faiblesse för teater och sång. Just nu är de aktuella med sin egen föreställning ”Bondesagan”, en skildring av hur de träffades i programmet fram tills i dag.

– Än så länge har vi kört den tre gånger i bygden i vår lilla hemkommun Valdemarsvik. Det har gått väldigt bra och alla tre föreställningar har varit slutsålda. Det är ungefär 180 personer på varje.

Kommer ni att behöva ändra i manus nu när ni förlovat er?

– Haha, det kommer vi nog behöva göra. Men som tur är handlar den största delen om att jag väljer Hannes i slutvalet.

Sedan i oktober förra året lever de tillsammans på gården i Valdemarsvik och förhoppningen är att gifta sig nästa sommar.

– Vi har inte bestämt något datum.

ARTIKELN HANDLAR OM