Kid Rock får kritik efter verbal attack mot Taylor Swift

Patricia Arquette: ”Äcklig och tråkig”

avAlex Hartelius

Kid Rock är inte nöjd med Taylor Swifts politiska ställningstagande.

Han anser att hon bara är demokrat för att få fler filmroller.

”Och det ser ut som att hon kommer suga av dörrhandtaget till ’Hollyweird’ för att komma dit”, skriver han på Twitter.

Nu rasar flera kändisar och följare mot countrystjärnan.

Artisten Taylor Swift är en välkänd supporter till det demokratiska partiet i USA. Men under presidentvalet 2016 valde hon att hålla låg profil i sin stöttning gentemot presidentkandidaten Hillary Clinton.

I en intervju med Vogue säger hon att beslutet grundade sig i dåtidens negativa skriverier om henne och att hon bara skulle vara en belastning för Clinton.

– Du vet, sommaren innan valet, så sa alla: ”Hon är så beräknande. Hon är så manipulativ. Hon är inte vad hon verkar. Hon är en orm. Hon är en lögnhals”, säger Swift.

1 av 2 | Foto: Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Taylor Swift.

Taylor Swift, som just nu är aktuell med den kommande filmen ”Cats”, säger att hon i dag är mer öppen med sitt politiska ställningstagande. Det har fått Kid Rock att gå till verbal attack mot artisten, som skriver på Twitter:

”Taylor Swift vill bara vara demokrat för att få vara med i filmer... punkt. Och det ser ut som att hon kommer suga av dörrhandtaget till ’Hollyweird’ för att komma dit. Äldsta tricket i boken. Lycka till, tjejen”.

Kid Rock får kritik

Kid Rocks inlägg har fått flera kändisar och följare att reagera och ta Taylor Swift i försvar. Skådespelaren Patricia Arquette skriver att Kid Rocks kommentar är både ”äcklig och tråkig”, och tv-profilen Chrissy Teigen tycker att han är ”patetisk”.

”Taylor Swift är en KVINNA, inte en tjej. Respektera hennes namn. Hon är 2019 bäst betalda kändis i världen, innehar titeln för USA:s mest vinstdrivande turné någonsin, blev den första solo-kvinnan som vann Grammy för Årets album två gånger och är inte rädd för att prova nya saker (skådespelare)”, skriver journalisten Brian Hernandez.

”Kvinnohat när det är som tydligast”, skriver en annan följare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kid Rock