Reklam räddade Dogge

avCatherina Barnard, Martin Gustafsson

NÖJE

Efter att frun dött började hiphop-stjärnan att missbruka amfetamin

1 av 3 | Foto: Elgiganten
”Cykeln på köpet” blev räddningen.

Han tog Rohypnol, hasch, marijuana, amfetamin och kokain.

Men ”Cykel på köpet!”-reklamen räddade Dogge, 34, från knarket berättar han i nya numret av tidningen Novell.

– När min fru dog tappade jag kompassen, säger han till Nöjesbladet.

2004 dog Dogge Doggelitos stora kärlek, hustrun Leonida, i cancer. Tillsammans med dottern Bianca tog han farväl av henne på sjukhuset.

– Det var en mardröm, det var fucked up. Det är som ett stort hål i hjärtat, som om någon högg en kniv i hjärtat, säger han i nya numret av Novell som når prenumeranterna 11 december.

”Hände mycket skit”

Men trots det fortsatte han att jobba med Latin Kings. Till slut blev det för mycket.

I intervjun berättar Dogge om hur han först började med Rohypnol för att kunna sova. Därefter fortsatte det med hasch, marijuana, amfetamin och kokain.

När Nöjesbladet ringer upp bekräftar han att han tagit drogerna.

– Det har hänt mycket skit i mitt liv som är väldigt tungt men jag vill inte prata mer om det nu. Jag vill inte vara en dålig förebild, jag vill symbolisera kraft och glädje, säger han till Nöjesbladet.

Jobbkravet: drogfri

Så småningom träffade han en ny flickvän. Men motgångarna fortsatte, när parets barn skulle födas gjordes det akuta kejsarsnittet för sent och flickan dog.

Vändningen blev samtalet från Elgiganten. Kravet för att få göra ”Cykel på köpet”-reklamen var att han var drogfri.

– Drogerna betydde aldrig så mycket egentligen. Det har alltid varit musiken som varit viktigast. Min främsta drog har alltid varit att jobba, säger han till Nöjesbladet.

Lever för barnen

Han berättar också om hur han efter hustrun Leonidas död isolerade sig från alla.

Trots att det har gått över fem år har han fortfarande inte kontakt med sin familj. Och hiphop-gruppen Latin Kings sa han farväl till genom ett sms.

– Det låter skitkonstigt, men om du älskar någon till döds och förlorar den, så vill du inte leva längre. Hade jag inte haft barn hade jag skjutit mig själv i huvudet den dagen. Men har man barn så kan man inte göra så. Så det blev en annan typ av självmord. Jag sa hej då till alla som älskade mig, säger han till Novell.