Här spurtar Rickard Olsson mot ”Bingolotto” – efter flygstrulet

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Det såg länge ut att inte bli något ”Bingolotto” för Rickard Olsson den här veckan.

Programledaren var strandsatt på Kanarieöarna - men lyckades ta sig hem i sista minuten.

– Det var den knasigaste uppladdningen någonsin, skriver Rickard i ett sms till Nöjesbladet när han pustar ut efter sändningen.

Ovissheten har varit stor och det har varit något av ett mardrömsdygn för programledaren Rickard Olsson - och för TV4 då programledaren varit strandsatt på Kanarieöarna.

Länge såg det ut som att programledaren inte skulle hinna fram till ”Bingolotto”-studion i tid för att genomföra direktsändningen.

Ersättaren Lotta Engberg som varit redo att hoppa in för honom inledde programmet och hälsade tittarna välkomna.

– Ja, ni ser rätt. Det är inte jag som är Rickard Olsson. Helt rätt konstaterat, säger hon i programmet.

Men bara några minuter in i sändningen gör Rickard Olsson entré i studion inkörandes på en moped till publikens stora jubel.

Lotta Engberg välkomnar honom till programmet och tackar för sig.

– Du är ju på plats nu. Det är ju helt underbart. Vi gör så här Rickard. Sätt dig nu och lugna ner dig och dra igång ettans bingo så åker jag hem och går ut med hundarna, sa hon innan hon lämnade lämnade studion.

Rickard Olsson reste till Kanarieöarna och ön Fuerteventura i veckan.

Tanken var att han skulle komma tillbaka till Sverige under lördagen, i god tid innan söndagens direktsändning, men istället blev han strandsatt på ön efter att flyget som skulle ta honom hem fått tekniskt fel.

Efter några timmar av ovisshet, försenade flyg och allmänt strul lyckades Rickard boka ett annat flyg från Fuerteventura till Madrid, för att sen ta ett flyg till Köpenhamn, och där byta flyg till Landvetter, i Göteborg.

På Landvetter stod en chaufför och väntade för att i ilfart köra Olsson till studion.

Efter sändningen skickar en slutkörd Rickard Olsson ett sms till Nöjesbladet.

– Det var den knasigaste uppladdningen någonsin. Men på något vis fick jag också energi av läget när vi väl kom igång. En gång åkte jag direkt från andra chansen i Melodifestivalen i en bil genom Sverige direkt till Vasaloppet. Jag sov två timmar innan jag åkte Vasaloppet. Men detta var värre, skriver han.

1 av 8 | Foto: John Sarafian/Bingolotto
Rickard Olsson anländer till Göteborg med andan i halsen.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM