Tekniska problem sabbade ljudet i ESC

”Tekniker springer runt”

avAndreas Hansson, Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Robin Lorentz-Allard
Danmarks bidrag i år.

KIEV/STOCKHOLM. Kommentatorerna i svensk tv och radio försvann i direktsändningen.

Mitt under Eurovision song contest tvingades teknikerna till en febril nödlösning

– Vi fick inte signalen från Kiev och bytte därför till back up-ledning, säger SVT:s pressansvariga Madeleine Sinding-Larsen.

Den andra semifinalen i ”Eurovision song contest” pågår. Men inledningsvis hördes inte Måns Zelmerlöws och Edward af Silléns röster. De kommenterar hela evenemanget för Sveriges räkning. Problemen gällde också för lyssnarna av P4:s Eurovisionsändning med Carolina Norén och Björn Kjellman.

”Enorma tekniska problem för många kommentatorer här i Kiev så just nu saknar vi kontakt med Sverige. Tekniker springer runt o försöker lösa”, Twittrade Edward af Sillén från kommentatorsbåset i Kiev under inledningen av programmet.

”Vi är inte de enda”

På SVT meddelade man själva med hjälp av en banderoll i sändningen att man hade problem med kommentatorfunktionen och att man jobbade på att försöka lösa problemen.

Inför låt nummer fem, hördes dock kommentatorerna igen på SVT.

För P4:as kommentatorer dröjde det dock längre innan ljudet fungerade igen.

– Nu är vi tillbaka. Som ni märker är det stora tekniska strul från Kiev här i kväll. Vi är inte de enda som har tekniska problem, sa Carolina Norén när ljudet kom tillbaka i P4.

Tvingades till nödlösning

SVT:s pressansvariga Madeleine Sinding-Larsen menar att man tvingades ta till en nödlösning för att komma till rätta med problemet:

– Förbindelsen mellan det svenska kommentatorsbåset i Kiev och SVT fungerade inte. Vi fick inte signalen från Kiev och bytte därför till back up-ledning, säger hon.

”Det var tekniska problem med utsändningen i Kiev”‚ skriver Claes Bertilsson, presschef på SR, i ett mejl till Nöjesbladet.

En talesperson för EBU bekräftar för Nöjesbladet att det rörde sig om problem med den digitala telefonlinjen men att man kommit till rätta med det. De tillbakavisar dock att fler länder ska ha drabbats.

– Problemen gällde bara Sverige, säger de.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM