De toppar lyssningen i ”Sommar i P1”

avBenjamin Andrée

Nu har hälften av årets sommarvärdar gjort sina program.

Anders Berglund, Bianca Ingrosso och Peder Fredricson är de som toppar lyssningen i ”Sommar i P1”.

– Det verkar som om lyssnarna har varit nyfikna och kanske överraskats av saker de inte visste om mig, säger Anders Berglund till Nöjesbladet.

Halva startfältet av årets värdar i ”Sommar i P1” har nu sänt sina sommarprat och tidningen Resumé summerar lyssningen för programmen.

Kompositören och dirigenten Anders Berglund, 70, känd från tv-programmet ”Så ska det låta”, toppar två av kategorierna.

Berglunds sommarprat ligger i topp när det gäller "Mest lyssnade, direktsändning" och "Längst genomsnittlig lyssningstid".

– Jag är oerhört smickrad över detta. Min intention var att berätta min musikaliska livsresa och det verkar som om lyssnarna har varit nyfikna och kanske överraskats av saker de inte visste om mig, säger Anders.

1 av 3 | Foto: Anna Tärnhuvud / AFTONBLADET / 85705
Anders Berglund.

”Jag var inte ute efter sympati”

Artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 43, delade med sig av sin tuffa uppväxt i sitt uppmärksammade och uppskattade sommarprat.

– Många med liknande uppväxt har berättat att de känner igen sig och ska börja prata om saker de länge stängt inne. Det känns bra för det var ett av syftena med mitt sommarprat, säger Marko till Nöjesbladet och fortsätter:

– Jag var inte ute efter sympati eller tyckas synd om, det var ett program för de tysta.

Ser en ny trend

”Sommar i P1” har samma form som tidigare men beteendet hos lyssnarna och spridningen av programmen har delvis hittat nya vägar.

– Det vi ser hittills i år är ett riktigt genombrott för poddlyssningen. Vi toppar Poddindex varje vecka och speciellt stort genomslag fick Bianca Ingrosso som också engagerar mycket i sociala medier. Samtidigt behåller vi glädjande nog fm-lyssnare, säger Bibi Rödöö, programchef för ”Sommar i P1” i en kommentar i Resumé.

Bianca Ingrosso, 23, tror att framgången med hennes program ligger i att många kan relatera till det hon pratar om.

– Det känns helt jävla fantastiskt faktiskt. En sån stor ära att jag ens fick göra detta och att bemötandet har varit så positivt är helt galet, säger hon till Nöjesbladet.

Bianca Ingrosso toppar listan över mesta poddlyssningen och ryttaren Peder Fredricson gjorde det sommarprat som fått flest reaktioner i sociala medier.