Kvinna gripen efter operatrakasserier

Togs av polis – spelade opera i över 16 år

avPatrik Jäverbo

1 av 3 | Foto: SKÄRMDUMP INDEX.HU
I folkmun kallas kvinnans bostad för Operahuset.

En kvinna har gripits i staden Sturovo i Slovakien, detta efter att hon spelat opera i 16 år, till hennes grannars stora förtret och olycka.

Från morgon till kväll ska kvinnan ha spelat en del ur Verdis ”La Traviata” på högsta volym, och nu riskerar hon tre års fängelse för trakasserier.

”Jag älskar Placido Domingo, men inte på det här sättet!” säger en granne till ungerska medier.

En kvinna har gripits av polis i  Sturovo i Slovakien då hon stört sina grannar i över sexton år. Kvinnan ska ha spelat ett fyra minuter långt stycke ur Verdis opera ”La Traviata” dagarna i ända, något som fått grannarna att gå i taket om och om igen. Efter vad som beskrivits som en smärre evighet greps kvinnan som kallas för Eva N av polis efter att folk i trakten klagat och ventilerat sin ilska i lokala medier.

Kvinnan ska ha börjat att spela musiken när hon försökte att dränka ljudet av en ovanligt högljudd grannhund, men även om hunden tillslut tystande fortsatte musiken, länge.

”Jag älskar Placido Domingo, men inte på det här sättet!” säger en granne till ungerska medier.

Inte första gången musik stör grannsämjan

Kvinnan som greps av polis i början av veckan riskerar nu mellan sex månader och tre år i fängelse för trakasserier.

Det här är inte första gången någon tas av polis efter att ha stört sina grannar med hög musik. 2017 fick en kvinna i Storbritannien fängelse efter att hon spelat Ed Sheerans ”Shape of you” om och om igen till grannarna fick nog och anmälde kvinnan till polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik