Så ska Jerry Williams hyllas i ”Allsång på Skansen”

Efter SVT:s samtal med familjen: ”De kände att det var väldigt fint att göra på det här sättet”

avTorbjörn Ek

1 av 2
Jerry Williams.

Ikväll hyllas Jerry Williams i ”Allsång på Skansen”.

Familjen har gett sitt godkännande och på scenen står delar av den folkkära artistens eget band.

– Det är personer som jobbat nära Jerry under så lång tid, så är det några som kan göra det här till något extra speciellt, fint och värdigt så är det dem, säger projektledaren Maria Ericson.

Ikväll hyllas Jerry Williams i ”Allsång på Skansen”.

Men det var inte självklart för SVT att lyfta fram den svenska rocklegendaren som dog i cancer i slutet av mars. Först var det viktigt att hans familj och anhöriga gav sitt godkännande.

– Det var ju ganska nära som Jerry gick bort och då är det viktigt att det har hunnit få landa för familjen och de nära. Vi ville gärna göra en hyllning till, men bara om familjen tyckte att det kändes rätt, säger ”Allsång på Skansens” projektledare Maria Ericson.

Tog kontakt

Därför tog programmets producent kontakt med både Jerry Williams familj och hans band.

– Vi gör ju hyllningar på lite olika sätt och här tog vi kontakt med hans familj så att de är medvetna om vad som kommer hända. Och vem ska hylla Jerry Williams om inte hans band som han stod så nära, jag tror att det kommer bli jättefint, säger programledaren Sanna Nielsen.

Jobbat med länge

Vad har familjen sagt?

– De har varit väldigt tacksamma att vi tagit kontakten och pratat med dem. De kände att det var väldigt fint att göra på det här sättet, att det är delar av Jerrys eget band, som han har jobbat med så länge. Det är personer som jobbat nära Jerry under så lång tid, så är det några som kan göra det här till något extra speciellt, fint och värdigt så är det dem, säger Maria Ericson.

Att be familjen om råd och stöd var en självklarhet.

– Det är viktigt. Det finns så mycket känslor och kan vara laddat under lång tid. Vi gjorde samma sak när vi valde att hylla Lill-Babs, då hade vi också nära kontakt med hennes anhöriga, säger Maria Ericson.

”Allsång på Skansen” sänds på SVT1 tisdag 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM