Max Martin säljer lyxhuset – köper nytt av Drew Barrymore

avMathilde Albinsson

Det svenska musikgeniet Max Martin säljer ett lyxhus i USA.

Designkåken köptes för 33 miljoner kronor 2011 – och läggs nu ut för 111 miljoner, skriver Variety.

Förra månaden köpte Max Martin Drew Barrymores betydligt större residens för knappt 160 miljoner.

Musikproducenten och låtskrivaren Max Martin, 47, köpte hus i Hollywood Hills i augusti. Enligt Variety föll valet på skådespelaren Drew Barrymores tidigare hem – ett drygt 740 kvadratmeter stort bygge.

Och nu ligger det svenska musikundrets lyxkåk i Trousdales Estates i Beverly Hills ute till salu. Max Martin köpte 50-talskåken för 33 miljoner kronor i april 2011. Huset är designat av Paul Williams, känd för att även ha designat Beverly Hills Hotel, och säljs numera för en betydligt dyrare prislapp – 111 miljoner kronor.

Den 350 kvadratmeter stora enplansvillan rymmer fyra sovrum, fem badrum, walk in closet av modell större, pool och en uteplats med en utomhusgrill i sten.

Max Martin, egentligen född Martin Sandberg, har gjort musik med några av världens hetaste artister. Katy PerryJustin Bieber och Ariana Grande är bara några av de stjärnor som han samarbetat med.

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / AP TT
Max Martin.

Den svenska låtskrivargiganten upptäcktes av Denniz Pop under 1990-talet.

– Denniz Pop som var världens tyngsta producent frågade lilla hårdrockar-jag om jag ville jobba med honom. Bara det var ju jävligt coolt liksom, har Max Martin tidigare sagt till Sveriges Radio P4 Stockholm.

Denniz Pop dog i cancer för 20 år sedan, den 30 augusti 1998. Han blev bara 35 år gammal.

– Jag är så tacksam för allt. Det är tack vare honom och den chansen han gav mig som jag gör det jag gör i dag, vill jag påstå, sa Max Martin till P4 Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM