Tommy Nilsson ställer inte in: ”Jag kommer att sjunga för Barbro”

Hann ta farväl av Lill-Babs i helgen – besökte henne på sjukhuset efter sändningen av ”Stjärnornas stjärna”

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Tommy Nilsson hann ta ett sista farväl av Lill-Babs i lördags natt.

När han den här helgen återigen tävlar i TV4:s ”Stjärnornas stjärna” kommer han tänka extra på sina barns mormor.

– Det vore en skymf mot henne att inte gå upp och sjunga, säger Tommy Nilsson.

I lördags stod han på TV4 scen och tävlade i ”Stjärnornas stjärna”. Men efter att tv-kamerorna slocknat hann Tommy Nilsson besöka sina barns mormor Barbro ”Lill-Babs” Svensson på sjukhuset och ta ett sista farväl.

– Barbro var en fantastisk människa och vi har haft mycket fint tillsammans hon och jag. Jag kommer att minnas henne med värme och kärlek. Det är tungt nu, säger han.

– Det har varit några jobbiga dagar. Jag var uppe sista gången i lördags natt och jag var på sjukhuset igen efter att det hade hänt. Jag har ju två barn vars mormor gått bort så jag försöker finnas där för dem, men jag ville också gärna ta farväl av Barbro det fick jag också göra och det kändes väldigt fint och skönt på alla sätt.

1 av 2

”Väldigt ledsamt”

Under onsdagen berättade Lill-Babs döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen att deras mamma dött under tisdagen.

– Det är väldigt ledsamt helt enkelt även om vi har vetat om det ett tag att det var så här det skulle sluta, säger Tommy Nilsson som har barnen Linn och Isak med Malin Berghagen.

– Så är det alltid, det går inte att komma undan när det väl har skett att man blir ledsen även om det är förväntat.

”Jag kommer sjunga för Barbro och för mina barn”

Du tävlar ju dessutom i ”Stjärnornas stjärna”, hur funkar det nu mitt i sorgen?

– Det är klart att man tänker på det där först: ”Hur ska jag göra nu, hur ska det bli?” Men eftersom Barbro var artist så är det inte så svårt att säga till mig själv att det bara finns en sak som hon skulle vilja, att jag gör mitt allra bästa på scenen så som hon gjorde i 60 år.

Därför har det aldrig varit aktuellt att ställa in sin medverkan i TV4:s sångtävling.

– Barbro har tittat och så där och hejat så det känns kul. Jag kommer gå in och sjunga för Barbro och för mina barn och för alla andra det bästa jag bara kan, säger han.

– Är man artist så ställer man sig på scenen om man inte har brutit alla ben i kroppen. Och till och med då hade hon nog sett till att man rullat in henne för att hon skulle sjunga. Det vore en skymf mot henne att inte gå upp och sjunga, säger Tommy Nilsson.

Publicerad: