Carolas miljonsatsning – med kärleken

Går in med miljonbelopp i nya showen: ”måste spela den jättemånga gånger för att få det att gå ihop”

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon har med sig kärleken Jimmy Källqvist på scenen.

Och Carola Häggkvist satsar miljoner ur egen kassa för att driva sitt drömprojekt – julshowen i en enorm lada i Steninge.

– Vi har investerat så mycket tid och pengar i det här så nu måste vi spela den jättemånga gånger för att få det att gå ihop, säger hon.

Det är Carola Häggkvists, 52, drömprojekt. En enorm lada vid Steninge slott i Märsta som nu görs om till konsertlokal.

– Den här fina lokalen kan man använda sig av hela året, så det kommer bli Carola hela året om man vill, säger hon när Nöjesbladet träffar henne i byggnaden.

Gått in med miljoner

Hon tar emot pressen för att berätta om showen som blir den första i lokalen, ”Jul med Carola” som kommer spelas i november och december. Hon erkänner skämtsamt att det kostat en hel del att göra om det tidigare förrådet för lantbruksmaskiner till konsertlokal.

– Vi har investerat så mycket tid och pengar i det här så nu måste vi spela den jättemånga gånger för att få det att gå ihop, säger hon.

Men det ligger också sanning bakom skrattet.

Carola producerar själv showen genom sitt bolag och enligt vad Nöjesbladet erfar handlar det om investeringar på miljonbelopp. Pengar som Carola tagit ur egen ficka.

1 av 3 | Foto: Naina Helén Wigdahl Jåma
Carola Häggkvist.

Ladans väggar ska delvis tätas, lokalen ska inredas med sittplatser för 1000 personer, ljud och ljus ska ordnas, värme ska ledas in och ladan ska också uppfylla alla säkerhetsföreskrifter för att kunna ta emot publik.

”Allt det där kostar”

Men på Nöjesbladets direkta fråga vill hon inte gå in på hur stor kostnaden är.

– Jag har lagt över ekonomin på projektledaren, säger hon.

– Men jag vet ju att både advokat och projektlederiet och teknik och allt vad det innebär att få en lada godkänd av brandmyndigheter, och det är parkeringar och här kan vi vara upp emot tusen pers så det ska vara säkert. Allt det där kostar, säger hon.

För Carola är det en investering för framtiden. Hennes plan är att konsertlokalen i Steninge ska kunna bjuda på Carola-shower inte bara till jul utan resten av året också.

– Vi håller på att skissa på det också, vi ska bara sjösätta den här julskutan först och få det att funka, säger hon och berättar om andra idéer hon har för lokalen:

– Countrygospelfestival, ha unplugged-konserter, man kan ha fester, du kan göra på så många olika sätt här, säger hon.

Får jobba med kärleken

Satsningen blir också ett sätt att få arbeta med kärleken Jimmy Källqvist, 48. Han är en av Sveriges mest anlitade och eftertraktade basister, men under ”Jul med Carola” står han tillsammans med flickvännen på scenen.

–Ja då, han får vara med, säger Carola och skrattar.

Hur funkar det att jobba ihop?

– Det var ju så vi träffades för länge sen också, det är det mest naturliga. Det sköna är att jag kan ringa eller sms:a honom: ”Du vilken tonart går den där sången i?” Han har nåt slags minne där han vet varenda tonart och inte bara i original utan även dem man har sänkt eller höjt eller gjort något annat med. Det är toppen, jag har min lilla uppslagsbok med mig.

”Jul med Carola” har premiär fredag 23 november.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

AB Voice