Tiesto om Avicii: ”Han funderade på att börja turnera igen”

avMikaela Somnell

Svenske superstjärnan Tim Bergling sörjs av dj-kollegor världen över.

Artisten Tiesto talar nu ut om sorgen och chocken efter vännens bortgång.

– Han hade flera nya låtar på gång och funderade på att börja turnera igen, säger han i en intervju i radiokanalen Sirius XM.

Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, dog förra veckan bara 28 år gammal.

Han kände och jobbade med många av världens främsta dj:s och hela branschen är nu i sorg.

– Det är så chockerande. Jag spelade i Las Vegas och vaknade upp vid elva och då hade jag cirka 200 sms från DJ-kollegor, familj och vänner som berättade om det, så jag fick reda på det direkt när jag vaknade, säger stjärn-dj:en Tiesto till amerikanska radiokanalen Sirius XM.

Tiesto, som egentligen heter Tijs Michiel Verwes, var nära vän med Tim Bergling och lärde känna honom redan innan han slog igenom. I intervjun berättar han att Tim brukade skicka sina låtar till honom för att få tips och råd kring sin musik.

– Jag kan inte ens tänka ordentligt nu, det är så sorgligt. Jag har känt honom sen början. Han brukade skicka mashups till mig innan han blev känd. Redan innan han slog igenom med ”Levels” bodde vi tillsammans på Ibiza under en sommar, det var då han lärde sig att dj:a.

1 av 2 | Foto: FREDRIK PERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Tiesto.

”Väldigt rar”

Som person beskriver han Tim, liksom många andra, som en väldigt ödmjuk och rar person.

Han säger även i intervjun att Tim Bergling kunde känna sig osäker och att han hade problem med scenskräck.

Tiesto träffade sin vän senast för några månader sedan, och säger att han fick intrycket av att Tim hade återhämtat sig och att han hade stora planer på gång.

– Jag åt middag med honom i L.A två månader sedan. Han var väldigt frisk och glad. Det var jättetrevligt och vi pratade ikapp. Han funderade på att börja turnera igen. Han sa att han inte var redo än, men han tänkte absolut på det.

Som artist menar Tiesto att Tim ”Avicii” Bergling var en av de absolut största inom sin genre och att han hade en förmåga att tänka utanför ramarna när han skapade musik.