Mannen bakom ”To catch a predator” greps av polis

avAlex Hartelius

NÖJE

Programledaren Chris Hansen har hamnat i blåsväder.

Under måndagen greps han av polis misstänkt för att ha skrivit checkar på ett värde av 117 500 kronor utan täckning.

Han vräks även från sin New York-lägenhet.

”To catch a predator”-programledaren Chris Hansen, 59, greps tidigare i veckan av polisen i Connecticut, misstänkt för att ha skrivit checkar på ett värde av 117 500 kronor utan täckning.

Sommaren 2017 köpte Chris Hansen souvenirer som hattar, tröjor och muggar från en lokal butik. Han betalade då med en check som inte hade någon täckning.

Det är oklart vad inköpen skulle gå till, men 2015 lanserade Chris Hansen en kickstarter för att finansiera en ny show, ”Hansen vs Predator”, där muggar och t-shirts skulle locka kunder att donera.

Enligt New York Post råkade den lokala butiken ut för samma händelse i april 2018, vilket ledde till gripandet av programledaren.

”Peter, jag trodde verkligen att jag hade kontroll på det här. Jag jobbar för att få det gjort. Snälla ge mig till slutet av dagen. Jag sålde en båt för att täcka resten av detta och måste hämta betalningen i eftermiddag”, skrev Chris Hansen till butiksägaren enligt rättegångsdokumenten.

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / AP TT NYHETSBYRÅN
Chris Hansen.

Gjorde sig känd som pedofiljägare

Chris Hansen är främst känd som programledare och pedofiljägare i realityserien ”To catch a predator”, där han med dold kamera konfronterar män som kontaktat minderåriga över internet för sexuella möten.

Genom att möta upp männen på en utsagd mötesplats ertappade han och intervjuade dessa innan de arresterades av lokal polis.

”To catch a predator” gjorde sin sista säsong 2008.

Han har även varit programledare för spin off-serierna ”To catch an I.D. thief” och ”To catch a con man”.

Chris Hansen har släppts från fängelset i Connecticut mot löftet att närvara i domstol.

Vräks från New York-lägenhet

Problemen med checkarna har även gjort att han inte kunnat betala hyran för sin lägenhet i New York. TMZ uppger att han förra veckan fick order av en domare att flytta ut inom tio dagar.

Sajten skriver även att tv-profilen betalade sin senaste hyra i augusti förra året, men att det då fattades 3 600 kronor. Totalt ska han vara skyldig hyresvärden 36 000 kronor eftersom han inte heller hade möjlighet att betala hyran för september.