Benjamin Ingrosso klar för gala

Ingrosso om P3 Guld: ”Skitfett”

avJakob Meijer

Foto: CAROLINA BYRMO
Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso kan se tillbaka på ett succéår.

Nu rivstartar han nästa år med att spela på P3 Guld.

– Man har väl börjat inse nu att det finns folk som lyssnar på ens grejer, säger han till Nöjesbladet.

Melodifestivalenseger, topplacering i Eurovision song contest och i höst en hyllad konserthusturné med Felix Sandman. Det har gått i ett för Benjamin Ingrosso det senaste året.

– Man har väl börjat inse nu att det finns folk som lyssnar på ens grejer och som faktiskt betalar biljetter för att komma och titta på en. Man är i en eufori varje helg när man sjunger sina låtar och alla sjunger med. Att sen vakna upp och läsa att man får fyror i betyg är också en kick, att det uppskattas av alla, och inte bara av fansen, säger Benjamin Ingrosso.

Och artisten har mer att göra efter nyår. På fredagen avslöjar P3 Guld att Benjamin Ingrosso är klar gör galan.

– Det känns skitfett faktiskt. Det som är så roligt med P3 Guld är att de satsar så hårt på just numrena, att man ändå får en chans att kunna lägga lite tid och energi på ett nummer. För mig känns det som en stor ära att vara med i det programmet., säger Benjamin Ingrosso, som inte vill avslöja vad han kommer att framföra på galan.

”Vågar inte tänka så långt”

Nomineringarna till P3 Guld offentliggörs nästa vecka, den 28 november. Benjamin Ingrosso håller tummarna för att hans namn ska finnas med på listan.  

– Ja, så klart man hoppas på det. Samtidigt känner jag att jag aldrig vågar tänka så långt. Men det hade ju varit en jättestor ära att bli nominerad.

P3 Guld 2019, i Partille arena, äger rum lördag den 19 januari. Galan direktsänds i P3, SVT1 och SVT Play klockan 21:00.

Programledare är Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren.

ARTIKELN HANDLAR OM