”Avicii” Tim Bergling

Släpper bok om Avicii

Familjen har gett klartecken för officiell biografi – intäkterna ska förebygga psykisk ohälsa och självmord

avTorbjörn Ek

Journalisten Måns Mosesson har fått i uppdrag att skriva Tim ”Avicii” Berglings officiella biografi.

Intäkterna ska gå till stiftelsen som grundades efter artistens död – och användas för att förebygga psykisk ohälsa och självmord.

– Det ska bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i, säger Mosesson i ett pressmeddelande.

Tim Berglings familj har gett journalisten Måns Mosesson tillstånd att skriva Aviciis officiella biografi.

Boken, som väntas komma under 2020, ges ut av Albert Bonniers förlag och de intäkter från boken som tillfaller Aviciis bolag kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation, för att stödja arbete mot psykisk ohälsa och självmord.

– Det är en otrolig ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande.

”Musikalisk visionär”

– Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen. Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i.

I lördags var det ett år sedan Tim Bergling hittades död under en semesterresa i Oman. Artistens Instagram-konto uppdaterades då för första gången sedan före hans död med en bild på honom med ett stort leende. Bilden följdes av ord som Tim själv skrivit i sin mobil bara tre dagar före sin död:

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet och njut av framgången men inte den materialistiska framgången.”

Tim Berglings mamma skådespelaren Anki Lidén skrev också om sin sorg i ett textmeddelande till Nöjesbladet:

”Vissa dagar är okej, andra värre än tidigare. Outhärdligt att Tim är borta för alltid. Har sjunkit in nu och det är fruktansvärt att leva med sorgen. Kan bara ta en dag i taget.”

1 av 2 | Foto: Sean Eriksson
Tim ”Avicii” Bergling
ARTIKELN HANDLAR OM