Uppgifter: Schwarzenegger akut hjärtopererad

Ska ha dykt upp komplikationer

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Schwarzenegger har hjärtopererats akut, uppger TMZ.

Hans team bekräftar att han opererats och nu återhämtar sig.

Läget ska vara stabilt.

Skådespelaren Arnold Schwarzenegger, 70, ska ha genomgått en akut hjärtoperation, uppger TMZ.

Enligt källor till sajten opererades han under torsdagen på sjukhuset Cedars-Sinai i Los Angeles. Tanken var att en hjärtoperation där en kateter används skulle genomföras. En kateter används i många fall för att patienten ska slippa genomgå en öppen hjärtoperation.

Operationen ska ha varit planerad men enligt TMZ ska läkarna plötsligt ha tvingats ta ett snabbt beslut att istället utföra en öppen hjärtkirurgi. Operationen ska ha varat i flera timmar. Trots att komplikationer ska ha uppstått ska Schwarzenegger nu vara stabil.

Bytte klaffprotes

Skådespelarens representant uppger för TMZ att operationen gjordes som en uppföljning på den hjärtoperation Schwarzenegger genomgick 1997. Han behövde byta den klaffprotes som sattes in för 21 år sedan eftersom att den lösningen inte var permanent. Schwarzenegger valde att använda sig av metoden med kateter men under operationen fanns ett öppet hjärtkirurgi-team på plats om katetermetoden inte lyckades.

Representanten säger att Schwarzenegger nu återhämtar sig efter operationen och bekräftar att han är i stabilt läge.

1 av 3 | Foto: Chris Pizzello / AP
Arnold Schwarzenegger.

Har opererats tidigare

Schwarzenegger har ett medfött hjärtfel vilket var anledningen till operationen 1997. Inför den operationen ansåg läkarna, enligt TMZ, att det inte var akut att genomföra proceduren. Schwarzenegger bestämde sig dock för att genomföra den ändå, medan han var ung.

Så sent som för två dagar sedan fångades Schwarzenegger på bild när han lämnade lyxhotellet Waldorf Astoria i Beverly Hills efter att ha ätit lunch med sonen Patrick.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM