Skarsgårds diss mot Hollywood: ”Väldigt löjligt”

Jämför det med en skolgård

avLeo Pettersson

1 av 2

Alexander Skarsgård har skördat stora framgångar senaste tid.

Men den svenska superstjärnan tycker att Hollywood är löjligt.

– Människor är så ängsliga, säger han till The Guardian.

”True Blood” blev en långkörare som gav honom ingången till Hollywood-produktionerna. Insatsen i ”Big little lies” har lett till flera stora priser. ”Tarzan” slog publikrekord i Sverige när den kom. Och om någon vecka har storfilmen ”Mute” premiär på Netflix, i vilken han har en av huvudrollerna.

Ja, de senaste åren kan nog inte beskrivas som annat än en succé för Alexander Skarsgård, 41. Men själv är han ödmjuk inför framgången.

– Jag är så löjligt glad och lyckligt lottad att vara där jag är. Jag har vänner som är mycket bättre skådespelare än vad jag är som inte ens jobbar, säger han i en intervju med The Guardian.

”Samma som på skolgården”

Framgångarna har som sagt lett till att han fått in foten i filmmarknadens finrum rejält. Men svenskens uppfattning om Hollywood är inte bara positiv.

– Hollywood är väldigt löjligt, på ett sätt. Det är som att spela kula när du var ett barn på skolgården. Människor är så ängsliga, säger han och jämför det med en skolgård.

– ”Vilken filmskapare är het just nu? Vilken skådespelare är het”. Det är samma sak som på skolgården när den coola ungen sa: ”Detta är den bästa spelkulan” och alla andra bara: ”Oh, herre gud, jag vill ha den!”, säger han.

Kanske sadlar om till arkitekt

Samtidigt tror den svenska filmstjärnan att han inte kommer att ägna sig åt skådespeleriet resten av livet.

– Jag förväntar mig inte att denna resa ska vara för evigt och kanske vill jag inte det heller. Kanske skulle jag återvända till arkitekturen och bli arkitekt i stället och bara leva på ett ställe och inte resa runt. Jag tar definitivt inte det här allt för seriöst, säger han.

Alexander Skarsgårds nästa storfilm, ”Mute”, har premiär på Netflix den 23 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM