Flera av TV4-hunden Lilla Nymos valpar döda

Husse Fredrik Steen: ”Är så ledsen och förtvivlad”

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV4
Lilla Nymo och hundcoachen Fredrik Steen.

TV4-hunden, labradoren Lilla Nymos nyfödda valpar har blivit sjuka.

Tre av valparna har dött och hälsoläget är just nu osäkert.

”Jag är så ledsen och förtvivlad. Lilla Nymo betyder allt för mig”, skriver Lilla Nymos ägare, hundcoachen Fredrik Steen på Instagram.

Lilla Nymo, hunden vars resa till tjänstehund tv-tittarna kan följa med på i ”Nyhetsmorgon”, fick valpar förra veckan. På Instagram publicerade Nyhetsmorgon en bild på Lilla Nymo och hennes fem valpar som diade.

Under måndagen kom dock beskedet att TV4:s favorithund spenderat söndagsnatten på djursjukhus.

”Valparna insjuknade i natt och tre valpar gick inte att rädda. De två valpar som finns kvar är läget osäkert för. Det som är vår prioritet just nu är Lilla Nymo och hälsoläget”, skriver Nyhetsmorgon i ett nytt inlägg på Instagram.

”Bara att beklaga”

Enligt veterinären Lotta Möller, som uttalat sig i samma inlägg, händer det att hundar får en svagfödd kull ibland som antingen är döda vid födseln eller dör successivt.

”Man får inte alltid veta orsaken till att sådant här sker. Även om man har avlat på ett friskt föräldrapar så kan det bli såhär tokigt utan påvisbar orsak, och det är bara att beklaga”, säger hon i inlägget.

Lilla Nymo har ett eget instagramkonto där bilder från hennes liv publiceras. Där berättar nu hennes husse, hundcoachen Fredrik Steen om sin oro.

”Jag är så ledsen och förtvivlad. Lilla Nymo betyder allt för mig”, skriver han.

Nyhetsmorgon meddelar på Instagram att de återkommer med mer info då de vet mer om läget.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM