”Unga föräldrar”-paret gifter sig i eget tv-program

avMathilde Albinsson

Foto: TV4
Ida och Viktor med dottern Áile.

Det romantiska frieriet i ”Unga föräldrar” får sin fortsättning i höst.

Då bjuder Ida och Viktor in hela svenska folket att följa deras stora samiska bröllop i en ny programserie på TV4 Play.

– Det känns superlyxigt och spännande att vi ska få följa tittarfavoriternas väg mot drömbröllopet, säger Karin Dofs, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

Viktor friade till Ida i ”Unga föräldrar” 2016.

”Viktor fattade ÄNTLIGEN vinken och där stod han på knä när jag kom från spabehandlingen. Det var en överraskning jag sent kommer glömma”, skrev Ida Labba Persson då till en bild som hon lade ut på sin Instagram.

På bilden har Viktor Mikko ställt tända värmeljus på golvet, så att de bildar formen av ett hjärta. Själv står han på knä på golvet bakom hjärtat med en ask i handen.

Och nu får det romantiska frieriet en fortsättning. Tittarna kommer kunna följa det unga parets väg mot altaret i ”Vårt stora samiska bröllop”, som har premiär på TV4 Play i höst.

Men det är mycket som måste fixas innan bröllopet kan gå av stapeln: Mat till 400 personer ska lagas och traditionsenliga festkläder ska sys upp. Och mitt i allt måste även parets 1,5-åriga dotter Àile hållas ordning på.

– Det känns superlyxigt och spännande att vi ska få följa tittarfavoriternas väg mot drömbröllopet. Jag lovar att det kommer bli en hysterisk och händelserik höst, säger Karin Dofs, exekutiv producent på TV4.

Programserien med den preliminära titeln ”Ida och Viktor – vårt stora samiska bröllop” sänds på TV4 Play med start i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4