Artist misstänks för kidnappning: ”Löste upp offren i syra”

avJakob Meijer

Den mexikanska rapparen Christian Omar Palma Gutierrez, mer känd som QBA, misstänks vara inblandad i försvinnandet av tre filmstudenter.

Han erkänner nu att han gjort sig av med kropparna genom att lösa upp dem i syra, skriver AFP.

Det var i mars som tre filmstudenter kidnappades och dödades i mexikanska Jalisco. Nu misstänker polisen att den mexikanska rapparen Christian Omar Palma Gutierrez är inblandad.

Enligt AFP har han också erkänt för åklagare att han, efter att offren torterats och mördats, hjälpt till att göra sig av med kropparna genom att lösa upp dem i syra.

1 av 2 | Foto: YOUTUBE
Christian Omar Palma Gutierrez.

Rekryterad till drogkartell

Gutierrez ska sedan tre månader tillbaka ha jobbat för den mexikanska drogkartellen Jalisco New Generation, som räknas som en av de mäktigaste i landet. AFP skriver att han blivit rekryterad av en vän. Han ska ha tagit emot 3 000 pesos i veckan (drygt 1 300 kronor) för att arbeta för drogkartellen. 

Enligt polisen ska Gutierrez även ha varit inblandad i tre tidigare mord.

Gutierrez, som går under artistnamnet QBA, har drygt 140 000 följare på Facebook och 125 000 prenumeranter på Youtube där han också har över 19 miljoner visningar.

Artisten är en av två misstänkta som nu åtalas för människorov. Ytterligare fem personer misstänks vara inblandade i kidnappningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mexiko

Hiphop