Taylor Swift fick fansen att vilja rösta - Trump missnöjd

Donald Trump gillar nu Swift 25 procent mindre

avTT

Publicerad:
Foto: Evan Agostini/AP/TT
Taylor Swift på turné i New Jersey i somras. Arkivbild.

Taylor Swift uppmanade sina följare på Instagram att registrera sig för att rösta. Och de gjorde som hon sade. På ett dygn registrerades fler nya väljare än under hela augusti.

I ett inlägg på Instagram i söndags skrev Swift att hon tidigare varit tveksam till att gå ut offentligt med sina politiska åsikter, men att hon på grund av utvecklingen "i mitt liv och i världen de senaste två åren" nu tar ställning för Demokraternas kandidater i sin hemstat Tennessee.

"Även om jag tidigare röstat på kvinnor i politiken kan jag inte stödja Marsha Blackburn. Hennes röster i kongressen förfärar och skrämmer mig", skriver Swift om Tennessee-republikanen Marsha Blackburn.

Uppmanade att rösta

Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Enligt Swift har Blackburn bland annat röstat mot lika löner för kvinnor och hon ska vara för att låta affärsinnehavare neka hbtq-personer service.

"Det här är inte mina Tennessee-värderingar", skriver Swift och uppmanar alla att läsa på och att rösta i valet.

Enligt organisation Vote.org registrerades 65 000 röster under en 24-timmarsperiod efter Swifts Instagraminlägg, rapporterar CNN. Som jämförelse registrerades 190 178 nya väljare genom sajten under hela september och 56 669 i augusti. I sitt inlägg hänvisade Swift till sajten.

Räknat i följare är Taylor Swift är stor makthavare på internet. På Instagram har hon med sina 112 miljoner följare det åttonde mest följda individuella kontot i världen. Och på Twitter är hon global femma – avsevärt större än presidenten, med 84 miljoner följare mot Trumps 55 miljoner.

Trump missnöjd

Donald Trump har tidigare verkat väldigt förtjust i Swift, 2012 kallade han henne fantastisk enligt nyhetsbyrån Reuters. Men efter sångerskans Instagram-inlägg låter det annorlunda.

– Vi kan säga att jag gillar Taylors musik ungefär 25 procent mindre nu, okej? sade presidenten till ett medieuppbåd på måndagen.

Den nu 28-åriga Taylor Swift slog igenom 2006 och är enligt Forbes årliga lista den näst bäst betalda kvinnan i musikbranschen. Förra året släppte hon succéalbumet "Reputation".

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM