Nu suddar vi ut o:et i otillräcklig

Uppdaterad 2015-01-21 | Publicerad 2015-01-20

Nyhetschef Ylva Niklasson: Därför startar vi #Tillräcklig

Ordet "otillräcklig" får varenda mage att knyta sig. Och det är känslan av otillräcklighet som ofta driver oss ner i mörkret.

Ordet "otillräcklig" får varenda mage att knyta sig. Och det är känslan av otillräcklighet som ofta driver oss ner i mörkret.

Det var därför vi startade kampanjen #otillräcklig i höstas där vi skrev om psykisk ohälsa. Vi ville få folk att läsa, börja prata och upptäcka: jag är inte ensam om mina destruktiva tankar.

Nöjesbladets Ylva Niklasson.

Målet var att tillsammans hjälpas åt att må bättre.

Engagemanget och responsen var överväldigande. Det fanns ett uppdämt behov av att prata om hur vi mådde på riktigt. Och det var något förlösande med att höra varandras berättelser, att få dela med sig av sin egen.

Så nu fortsätter vi! Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skrev i ingångskrönikan senast: "Genom att dela kända personers erfarenheter tillsammans med era hoppas vi komma ett steg närmare målet: Att bryta tabut kring att prata om ångest och psykisk ohälsa. Att kunna prata om att känna sig otillräcklig så att o:et försvinner".

Därför tar vi nu nästa steg - och o:et är borta. Bland annat kommer kända personer berätta om sina upp- och nedgångar i livet. Molly Sandén är en av dem.

– Människor skrev till mig ”att du ser ut som du gör, gör att jag mår bra med hur jag ser ut”. Det var det som fick mig att bestämma mig: jag är tillräcklig, berättar hon i dag.

Nu är det 2015. Nu är det dags att vända den negativa spiralen av ökade sjukskrivningar, ökade självmord och psykisk ohälsa.

Ingen är perfekt - men vi är alla tillräckliga!

Molly Sandén berättar: Jag bytte om på toaletten

Här finns #tillräcklig på Facebook!

Tillräcklig

Följ ämnen i artikeln