Här flyr Erik

avTorbjörn Ek, Erik Sidung

NÖJE

Kaos på efterfesten i natt – idolerna räddades undan vilda fans

1 av 2 | Foto: Erik Grönwall gjorde dundersuccé och hyllades efter sitt framträdande i ”Idol” i går. Men fansens tryck blev för stort och kvällens kung fick fly från efterfesten. Artistansvarige Johan Pråmell tvingades mota undan fansen för att rädda Erik undan trängseln. ”Det är jätterörigt, det handlar om deras säkerthet. Vi måste få ut idolerna härifrån, det är för mycket folk”, säger ”Idols” producent om kaoset.

MALMÖ. Det skulle bli en glädjefest.

Men det slutade i kaos.

Fansen tryck på Erik Grönwall blev för stort och han tvingades fly från ”Idol”-efterfesten.

Erik Grönwall, 21, krossade allt motstånd på Malmö Arena i går kväll. På efterfesten höll han själv på att krossas – av vilda fans.

Idolerna med kvällens kung i spetsen kom till efterfesten sent i natt.

På väg in i vip-området trängdes fansen runt honom. Många ville ha kramar, autografer och bilder tagna tillsammans med ”Idol”-stjärnan.

”För mycket folk”

Till slut blev trycket för stort.

”Idols” artistansvariga Johan Pråmell tvingades mota undan fansen för att rädda Erik, Calle Kristiansson och Tove Östman Styrke undan trängseln.

– De är för trångt, vi kan inte vara här, säger en av de artistansvariga och börjar fösa ut Erik ur lokalen genom folkhavet.

– Det är jätterörigt, det handlar om deras säkerhet. Vi måste få ut idolerna härifrån, det är för mycket folk, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för ”Idol”.

På väg ut genom dörren säger Erik Grönwall i kaoset:

– Vi gör som vi blir tillsagda, det är en dag i morgon också.

Jublet visste inga gränser när han tidigare under kvällen framförde låtarna ”Shout it out loud” och ”Hey Jude” i ”Idol”.

Publiken stampade i golvet så hela arenan skakade och juryn stod upp och applåderade.

Läsarna: Erik var bäst

Nöjesbladets läsare var rörande överens om att Erik Grönwall var kvällens kung, nära 53 procent tyckte att han var bäst.

– Jag har folket här i kväll att tacka, de lyfter mig, säger Erik Grönwall efter sitt bejublade framträdande.

”Världskvalitet”

Juryn var lyrisk i sina omdömen.

– Jag tror att han skulle kunna fylla en sådan här arena själv för han levererar en upplevelse på ett helt annorlunda sätt än de andra gjorde i dag. Om han fortsätter i samma anda som han håller på med så har vi en jättestor stjärna, säger Anders Bagge i natt.

Kollegan Andreas Carlsson går ännu längre:

– Jag är mållös faktiskt, jag tyckte att det här var bland de finaste musikupplevelserna som jag har haft i Sverige år och dagar. Det är världskvalitet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol