Tony Irving: Gunde Svan borde ha åkt ur ”Let’s dance”

avMathilde Albinsson

Therese Alshammar fick lämna ”Let’s dance”.

Det tycker Tony Irving var orättvist.

– Gunde borde ha åkt, säger han.

Therese Alshammar och Calle Sterner tvingades lämna ”Let’s dance”.

Tony Irving är inte nöjd med hur tittarna röstade.

– Jag tycker Therese varit fantastisk varje vecka, säger han och hyllar även Alshammars prestation i kvällens program.

– Det som har förändrat spelfältet var att Gunde kom ut ikväll och levererade en bra dans och det har han inte gjort hittills. Och när en deltagare kommer ut och vänder allt upp och ner, så är det som ett wild card. Allt förändras, säger juryordföranden.

Therese Alshammar har varit jämn säsongen igenom. Hon har alltid presterat bra, tycker Tony Irving. Gunde Svan har inte varit lika stabil, enligt juryordföranden. Efter förra veckans bugg såg sig Tony Irving till och med tvungen att läxa upp skidlegendaren mitt under direktsändningen. Han höll en minikurs i buggens grundkurser och bannade Gunde Svan för att sprida förlegade stereotyper kring folkdansen.

”Den stilen finns inte längre”

– Det finns olika sätt att dansa bugg och den Gunde och Jeanette gjorde var 30 år gammal. Den stilen finns inte längre. Vi ser den ibland på Finlandsfärjorna klockan två på nätterna när man är lite berusad, förklarade han för Nöjesbladet då.

– Jag vet inte hur man ska kunna dansa så sakta och att det ändå ska bli bugg av det, försvarade sig Gunde Svan.

Att Therese Alshammar fick åka hem och Gunde Svan dansa vidare tycker Tony Irving är orättvist.

– Baserat på tidigare veckors prestationer borde Therese ha varit kvar. Gunde borde ha åkt. Baserat på alla de här veckorna har Gunde legat sist för mig.

Men Tony Irving tror att Gunde Svan har en väl uttänkt taktik.

– Jag tror att Gunde kan ha haft en strategi. Han kan ha gått från vecka ett och vecka två medveten om sina små förbättringar för att han ska satsa på finalen. Det har vi sett förut Jag förutspår att om han utvecklas nästa vecka igen, då har han inte varit så dålig som han spelat att han varit tidigare veckor. Utan han har varit fullt medveten om att svenska folket kommer se till att han som idrottskarl går vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM