Leif GW Persson

Leif GW Persson tillbaka i rutan - efter sjukhusvistelsen

”Man har förvarats under total tystnad i en månad”

avBenjamin Andrée

Leif GW Persson har vårdats på sjukhus och inte synts till på en månad.

Så på söndagen var han pratglad då han gjorde comeback i tv-rutan.

– Man är ordrik, man har förvarats under total tystnad i en månad, säger Leif GW i Nyhetsmorgon.

Det var i mitten av april som den folkkäre kriminalprofessorn Leif GW Persson meddelade att han tillfälligt skulle ta en paus på en månad.

– Jag har problem med hälsan så jag ska in på sjukhus, men det är inget dramatiskt eller så. Det är på förhand planerat. Men det är meningslöst att skicka brev och mejl till mig för jag kommer inte att svara, sa GW då i Nyhetsmorgon i TV4.

Leif GW Persson som leder Brottsjournalen i TV4 tillsammans med Jenny Strömstedt är också en återkommande gäst i Nyhetsmorgon. Och det är många som har saknat honom i rutan då han gjorde comeback på söndagsmorgonen.

Han fick då frågan hur han mår och svarade:

– Bättre än när jag åkte dit faktiskt. Det är väl själva idén med att vistas där. Det är tråkigt att ligga på sådana ställen.

1 av 2 | Foto: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Leif GW Persson tillbaka i tv-rutan

”Total tystnad i en månad”

Leif GW Persson var på plats i studion för att prata om kvinnliga mördare i allmänhet och det misstänkta giftmordet i Norrtälje i synnerhet.

Målsägandebiträdet i fallet, Thomas Bodström har uttalat sig offentligt och är säker på en fällande dom. Något GW ställer sig tveksam till.

– Det gjorde mig förvånad faktiskt. Dels förväntas han inte säga sånt under pågående rättegång för att Advokatsamfundet har ju vissa etikettsregler. Och dessutom tror jag inte på honom, säger GW i programmet och fortsätter:

– Det här ett mycket knepigt ärende. Om jag vore tvungen att gissa utgången av det här så tror jag hon kommer bli frikänd för giftmordet och dömd för ett par av de här stölderna som hon också är åtalad för.

Leif GW Persson är tillbaka i högform, piggare än någonsin och programledaren Maria Forsblom måste avbryta honom eftersom sändningstiden tar slut.

– Man är ordrik, man har förvarats under total tystnad i en månad, säger Leif GW Persson och skrattar.

Nöjesbladet söker Leif GW Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM