Svenske rocksångaren: ”Mitt ansikte sprängdes”

Martin Westerstrand Skans drabbad av enorm varböld

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Facebook
Martin visar upp det sargade ansiktet på sin Facebooksida.

Martin Westerstrand Skans, sångare i bandet Lillasyster, har fått en enorm varböld i ansiktet.

Bölden svullnade upp och blev stor som en handboll innan den tillslut spräcktes av sig själv.

– Nu har jag ju tvättat av det men jag har ju ett hål i mitt ansikte, säger han.

Bandet Lillasyster skulle egentligen ha spelat i Norrköping under fredagen. Men spelningen fick ställas in på grund av att bandets sångare, Martin Westerstrand Skans, drabbats av en mystisk åkomma.

I ett inlägg på Facebook har han beskrivit den senaste tiden som ”några av de värsta dagarna i mitt liv”. För Nöjesbladet avslöjar han nu att han fått en varböld i ansiktet som vägrade sluta växa.

För två veckor sedan uppstod en svullnad i nederdelen av Martins käke. Efter att ha varit två vändor till vårdcentralen fick han stark antibiotika utskriven.

– Om det var en golfboll första gången jag var där kanske det var en mindre handboll när jag var där i måndags, säger han.

”En hel handboll”

Men trots antibiotikabehandlingen fortsatte bölden att växa. Den blev större och Martin började få allt ondare. Han valde att åka till akuten men fick åka hem igen igen på grund av att han varken hade feber eller svårt att andas. Men det blev värre.

– Det var en hel handboll. Jag ville inte visa upp mig för mina vänner. Det var så fruktansvärt. Men igår kväll sprack den. Det här var väl kanske bland det jäkligaste jag har varit med om. Det var bara att göra slut på en hushållsrulle i sitt eget ansikte.

Det är alltså som att ditt ansikte sprängdes?

– Haha, det var verkligen så. Nu har jag ju tvättat av det men jag har ju ett hål i mitt ansikte.

Ut ur bölden rann var och det har i skrivande stund inte slutat droppa. Därför har Martin skapat en egen anordning så att han hela tiden har en handduk mot det numera öppna såret.

Han har inte kontaktat vården igen men hoppas att den antibiotikakur han fortfarande tar ska se till att läka ut bölden.

Gick smärtan ner när bölden spräcktes eller har du fortfarande ont?

– Den gick ner direkt. Det var så uppsvällt. Jag hade två huvuden. Det såg helt galet ut. Nu gör det lite ont ibland men det är för att det gör ont när hålet i mitt ansikte öppnas.

Vad kan ha orsakat det?

– Jag vet att jag har en trasig tand längst in i munnen som jag tror kan vara orsaken. för att få andra att slippa det här kan jag säga: Har du en trasig tand, gå till tandläkaren innan du får en handboll av var i sidan av ansiktet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll