Wahlgren stöttar Almenäs efter mammakritiken

Läxar upp programledarens följare

1 av 2 | Foto: Claudio Bresciani / TT

avStina Dahlgren

NÖJE

Pernilla Wahlgren stöttar Jessica Almenäs beslut att lämna sin son hemma för att åka och jobba på OS.

De som skriver att det är farligt för barnet har fel menar sångerskan.

– Så länge de är trygga med den de är med, säger hon i podcasten ”Wahlgren & Wistam”.

Programledaren Jessica Almenäs, 42, är just nu iväg och rapporterar från OS i Pyeongchang. Hon har fått kritik på sociala medier för att hon lämnar sin sex månader gamla son hemma, något hon inte tycker är befogat.

– Folk är inte kloka. Jag tar faktiskt inte åt mig så mycket längre. Förr tyckte jag att det var värre men nu vet ju jag att detta var det bästa beslutet för våran familj och det här var min dröm. Man kan inte ge upp sina drömmar, säger hon i podcasten ”Wahlgren & Wistam”.

Får stöd

Hon backas nu upp av Pernilla Wahlgren, 50, som berättar att hon också har fått kritik, men då för att hon valde att ta med sig barnen på jobbet.

– Folk sa ”det är inte bra för barn att flacka runt på hotellrum”. När Theo var liten och åkte med mig i turnébussen så var det fruktansvärt för att vi sov i turnébussängarna på kvällarna. “Det fanns inga bilbälten” och ”det var så obehagligt”, berättar Wahlgren.

Skidlegendaren Anja Persson, 36, har även hon lämnat barn hemma för att åka iväg och jobba under OS. Hon har inte fått samma kritik berättar hon, något som får Wahlgren att reagera.

– Det är ingen som har reflekterat över att Anja också är borta för hon har ju en annan mamma som är hemma och tar hand om resten av barnen.

Läxar upp följarna

Hon passar på att läxa upp alla de som kritiserat Almenäs för hennes beslut att åka iväg och göra OS.

– Jag kan tala om att barn är trygga där ens förälder är, eller någon de är trygga med som tar hand om dem. Det spelar ingen roll om det är mamma, pappa, barnflicka, om man bor på hotell eller hemma. Så länge de är trygga med den de är med, säger Pernilla Wahlgren.

Familjen Wahlgren – nu och då 00:36

ARTIKELN HANDLAR OM