Caspers tårar i ”Stjärnornas stjärna” – efter succén

avMathilde Albinsson

Casper Janebrink gick till final – då kom tårarna.

LaGaylia Frazier tvingades lämna ”Stjärnornas stjärna”.

Hennes discotolkning och finstämda vissång räckte inte hela vägen.

– Det suger såklart med röstningen, säger hon.

Casper Janebrink, Ola Salo och LaGaylia Frazier möttes i semifinalen av ”Stjärnornas stjärna”. De kämpade om en finalplats och försökte överglänsa varandra med sina discolåtar och svenska visor.

Casper Janebrink var den första finalisten att bli uppräknad. Då brast det för artisten. Tårarna kom.

Deltagarna fick den här veckan experthjälp av Alcazar i discoutmaningen och Tomas Andersson Wij för att ta sig an svenska visor. LaGaylia Frazier tolkade Gloria Gaynors ”I will survive” samt ”Balladen om Fredrik Åkare och söta fröken Cecilia Lind” av Cornelis Vreeswijk. Hon fick guldstjärnor av såväl Tess Merkel som Tomas Andersson Wij.

– Du är som en ginger shot blandat med c-vitamin och glitter. Du är en bad ass singer, sa Tess i programmet.

”Det suger med röstningen”

Men det blev till slut LaGaylia Frazier som fick lämna.

– Igår tänkte jag att det skulle kännas så dåligt om jag åkte ut, men jag är bara glad för Casper och Ola. Det känns okej.

Hon beskriver programmet som krävande – men väldigt roligt.

– Det är ett bra program med redan etablerade artister som gör saker de inte är vana vid. Vi blir lite sårbara. Det suger såklart med röstningen, men det känns bra att jag kom såhär långt. Det har varit en väldigt bra, lång, tuff resa.

1 av 3 | Foto: TV4
Casper Janebrik.

Håller med om kritiken

LaGaylia kan däremot hålla med om tidigare kritik som riktats mot programmet. På sociala medier har en del tittare skrivit att det vore bättre om alla artister fick prova på alla genrer och därmed slopa elimineringen varje vecka.

– Jag tycker det är rättvist att folket röstar. Jag håller såklart med om att det vore trevligt om vi alla gjorde alla program och att man röstade i slutet, men det blir ju inte lika dramatisk tv.

I finalen gör Ola Salo och Casper Janebrink upp med varandra om titeln ”Stjärnornas stjärna”. Då ska de bland annat tolka varandras genombrottslåtar.

LaGaylia Frazier: ”Ola vinner”

Frazier tror på vinst för Ola Salo.

– Jag tror att det blir Ola. Han är så stark i varje show. Men jag måste säga att Casper är en långdistanslöpare som blir starkare och starkare. Jag tror att Ola vinner, men jag kan ha fel. Många trodde att jag skulle vara i finalen, men det är jag inte.

Finalen av ”Stjärnornas stjärna” sänds på lördag 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Nöjesbladet har sökt Casper Janebrink.

ARTIKELN HANDLAR OM