Artist misstänks för knarkbrott efter festivalspelning

avJosefin Silverberg

NÖJE

En svensk artist misstänks för narkotikabrott i samband med en musikfestival.

– Vi har gjort en insats på plats på festivalen och misstänker personer för bruk och innehav av narkotika, säger insatschefen för polisens arbete under festivalen.

Festivalen, som har en nolltolerans mot droger, kommer inte att ställa in nästa spelning som artisten ska göra under helgen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har artisten snortat kokain i logen efter att han uppträtt. Polisen ska ha fattat misstanke under spelningen och tog med artisten till stationen för provtagning där han testade positivt för amfetamin och cannabis.

På plats hittade polisen en mindre mängd narkotika; kokain och amfetamin som de nu beslagtagit. Artisten misstänks nu för ringa narkotikabrott genom bruk och innehav.

Artist misstänks för knarkbrott efter festivalspelning. OBS: Bilden är ett montage.

”Ingen möjlighet att bryta avtal”

Festivalen som artisten spelar på har en nolltolerans mot droger. Trots det finns det när Aftonbladet når festivalarrangören inga planer på att avboka ytterligare en spelning som artisten är inbokad att göra under helgen.

– Vi är emot användandet av olagliga droger och vi har meddelat turnéledaren att det här är oacceptabelt, men vi kommer inte att ställa in spelningen, vi har ingen möjlighet att bryta avtalet på det sättet. Gästerna förväntar sig att han ska uppträda, annars blir det tomt på den slotten.

Vad innebär er nolltolerans om man tillåter en person som misstänks ha brukat narkotika att uppträda?

– Vi är hundra procent emot det. Men det är inte säkert att han gjorde det när han var här eller om han var påverkad när han var här - var han det så är det oacceptabelt. Tills vidare har vi inte tänkt göra något med nästa spelning, men framtida bokningar kan bli annorlunda.

Nöjesbladet har sökt artisten.

Droger, bitattacker och sexism - här är festivalskandalerna vi minns 02:53
ARTIKELN HANDLAR OM