Tv-profil efterlyst av polis – misstänkt för grova bedrägerier

avJamshid Jamshidi, Mathilde Albinsson

En svensk tv-profil är efterlyst av polisen, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

Tv-profilen ska nu vara anhållen i sin frånvaro för sex fall av grovt bedrägeri.

– Jag har haft det tufft, jag har gjort fel i vissa situationer, men jag är ingen dålig människa, har tv-profilen tidigare sagt till Nöjesbladet.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är en svensk tv-profil efterlyst av polis. Polisen utreder mannen för en rad grova bedrägerier och ska ha gjort flera försök att gripa honom, hittills dock utan resultat. Sedan i torsdags är tv-profilen nu anhållen i sin frånvaro för sex fall av grovt bedrägeri. Fler misstankar kan tillkomma, uppger en källa.

Nöjesbladet har varit i kontakt med polisen, som inte kan bekräfta eller dementera huruvida tv-profilen är efterlyst eller inte. Nöjesbladet har även sökt tv-profilen vid upprepade tillfällen, dock utan framgång.

Nöjesbladet rapporterade om tv-profilen i februari, som då anklagades av flera personer för bedrägeri. Mannen, som blev känd genom sin medverkan i ett stort program på tv, driver ett hälsohem för de som vill få en sundare livsstil. Men enligt uppgifter till Nöjesbladet har tv-profilen använt sin verksamhet till att blåsa deltagare på stora summor pengar.

– Han är en typisk ”hustler”. Han spelar snäll och tillmötesgående i sms och mejl och låtsas som att han gör rätt för sig, men han bara slingrar sig. Han är väldigt manipulerande. Jag tycker att han är obehaglig, berättade en kvinna då.

Hon, samt ytterligare två uppgiftslämnare, uppgav hur tv-profilen tog femsiffriga depositionsbelopp som inte betalades tillbaka som lovat. Tv-profilen ska även ha uppmanat deltagare att lägga ut för platser som blivit över, för att få tillbaka pengarna senare med ränta.

1 av 2
Tv-profilen har drivit en hälsoverksamhet.

”Jag har gjort fel”

Tv-profilen medgav för Nöjesbladet då att vissa felaktigheter har förekommit, men att han alltid gör rätt för sig och betalar tillbaka de pengar han är skyldig i slutänden.

– Jag har haft det tufft, jag har gjort fel i vissa situationer, men jag är ingen dålig människa. Jag försöker inte lura någon eller äta upp någons pengar, sa tv-profilen och ville inte kommentera ytterligare.

Minuter före Nöjesbladets publicering av den förra artikeln och efter att ha sökt profilen vid upprepade tillfällen, betalade han de pengar han var skyldig en av uppgiftslämnarna. Detta efter två månaders påtryckningar från uppgiftslämnaren.

Tipsa | Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bedrägeri