Mystiska fyndet i Pink Floyd-stjärnans herrgård chockerar

Uppdaterad 2017-10-30 | Publicerad 2017-10-29

Upptäckare fann okänd barngrav i övergiven källare

Sensationella foton och filmer sprids nu från herrgården där Pink Floyd-gitarristen David Gilmour en gång bodde.

Upptäckare har bland annat hittat en gravsten tillhörande sjuårige ”lille Jack” i byggnadens källare.

Herrgården utanför staden Reading i Storbritannien köptes av stjärnan 1980. Delar av Pink Floyd-albumet ”A momentary lapse of reason” sägs ha spelats in där.

På 90-talet såldes herrgården till den välkände musikproducenten Trevor Horn. I byggnaden finns en inspelningsstudio som förutom av David Gilmour också har använts av Rod Stewart, Tom Jones och bandet Kaiser chiefs, rapporterar Daily Mail.

Sedan 2007 har byggnaden stått tom, efter en tragisk incident året innan i dess trädgård. Trevor Horns fru Jill Sinclair sköts då av misstag av sin son och hamnade i koma.

Gravsten i källaren

Byggnaden har den senaste tiden dragit stor uppmärksamhet till sig, sedan flera grupper av upptäckare tagit sig in i den och filmat. Ett antal videor har publicerats i sociala medier.

Nyligen hittade en grupp bland annat en gravsten. På stenen står inskrivet: ”Lille Jack, 17 april 1909. Sju år gammal. Din kärlek till mig var underbar.”

Herrgården tycks vara orörd sedan Trevor Horn och hans familj flyttade ut 2007. Ett biljardbord har lämnats mitt i ett pågående spel. I vardagsrummet hänger sönderslitna tapeter längs väggarna och i matsalen står tallrikar kvar på bordet.

– Man kan nästan känna energin som finns kvar efter fester de måste ha haft i huset. Pink Floyd och andra artister måste ha stått runt biljardbordet efter avslutade inspelningar. Atmosfären och spänningen gjorde att det stod helt stilla i huvudet på mig när jag var där, säger Dan Dixon, en av utforskarna till Caters TV.

Riskerar att förfalla

Herrgården på elva rum tros ha byggts i slutet av 1500-talet. Under sin guldålder på 1900-talet fanns bland annat en uppvärmd pool, kricketplan och en tennisbana.

– Trots allt spindelnät, gravstenen och fukten var det faktiskt svårt att lämna stället. Byggnaden var nervkittlande och vi ville fånga allt på film, berättar Dan Dixon.

Egendomen är i dag till salu för tolv miljoner pund, drygt 130 miljoner svenska kronor. Men än så länge finns ingen köpare.

– Jag hoppas att den säljs innan det blir för sent att reparera den, säger Dan Dixon.

Fotnot: Dan Dixon och hans grupp ”Exploring with fighters” uppger för Aftonbladet att de har haft tillstånd av markägaren att besöka herrgården.