Gullig rymdresa för barn med gammaldags lektioner

avJens Peterson

Publicerad:
Foto: SF Studios
Mega och Samsam.

Samsam

Regi Tanguy de Kermel, med svenska röster av Zion Stadell, Melina Lindskog Pascalidou, Jakob Stadell, Christian Hedlund.

ANIMERAD Samsam bor på Sam-planeten som ligger minuters väg från andra planeter. Han är född superhjälte men har ännu inte fått sin första komiska kraft. Retsamt. På den närliggande planeten Mors bor Mega vars pappa är diktator och mamma operasångerska. Varje förälder vill att Mega ska följa dess yrke. Mega vill gå sin egen väg. Mega vill ha en vän.
Och får syn på Samsam när han är ute och flyger sitt rymdskepp. Hon fejkar bakgrund och får gå på skolan för ungar med komiska krafter.
Det här är en barnfilm som talar TYDLIGT med stora bokstäver. Filmens onde typ tycker inte om att barn skrattar. Vill skrämma dem till dysterhet. Filmen bankar in budskapet att det är bra att barn skrattar. Man behöver vänner.
Inte ens en robothund lär få en aha-upplevese av ”Samsam”. Det är en snäll och charmig resa runt rymden, lik väldigt många andra berättelser. Filmen reser långt långt bort men står kvar på gammal grund.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM