Kingsman-filmerna reser bakåt i tiden

Nya trailern visar hur allt började under första världskriget

FILMTRAILER. När det är dags för tredje filmen i ”Kingsman”-serien rebootas allting.

Med tanke på hur dålig tvåan var är det en klok idé.

Trailern för ”The king’s man” tar oss med till första världskrigets blodiga skyttegravar, komplett med gasmasker och allt. Men det blir inte bara lera, utan trailern för oss även in i de finare salongerna – enligt medierapporter kommer Tom Hollander att spela tre av de monarker som var inblandade i kriget, Storbritanniens George V, Tysklands Wilhelm II och Rysslands Nicholas II.

Man kan väl lugnt säga att allt pekar på att den skruvade stil som Matthew Vaughn har hållit i de två första filmerna kommer att vara intakt även i nummer tre.

1 av 3 | Foto: Fox
Ralph Fiennes och Harris Dickinson i ”The king’s man”.

Handlingen kommer att förklara för oss hur Kingsman-organisationen började. Fokus kommer att ligga på ännu en välklädd, slipad agent, här spelad av Ralph Fiennes. Många bekantingar dyker upp vid hans sida, som Rhys Ifans, Gemma Arterton, Matthew Goode, Daniel Brühl, Charles Dance och Stanley Tucci.

Ingen Elton John dock, får man förmoda. Synd, eftersom han var det roligaste med ”Kingsman: The golden circle”.

Ralph Fiennes tycks ha en svaghet för agentfilmer. Han är som bekant M i de senaste Bondfilmerna och 1998 spelade han en annan klassisk, elegant spion, John Steed i filmatiseringen av 60-talsserien ”The avengers”.

Biopremiär för ”The king’s man” beräknas till den 14 februari 2020.

avStefan Hedmark

ARTIKELN HANDLAR OM