Skådespelaren och stjärnregissören Penny Marshall har dött

avAmanda Skagerström Lindau

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnregissören Penny Marshall har gått bort, 75 år gammal, rapporterar Variety.

Hon ska ha dött i sitt hem till följd av komplikationer av sin diabetes.

Marshall blev 75 år gammal och regisserade under sin karriär flera kända filmer med bland andra Robert De Niro och Tom Hanks.

Den amerikanska skådespelaren, producenten och regissören Penny Marshall gick bort under måndagskvällen, lokal tid, rapporterar Variety.

Hon ska ha dött i sitt hem i Hollywood Hills, skriver TMZ. Enligt sajten ska dödsorsaken vara komplikationer av diabetes.

2009 blev Marshall diagnosticerad med lung- och hjärncancer, men hon verkade senare ha återhämtat sig helt ifrån sjukdomen, enligt Variety.

Första kvinna att dra in 100 miljoner dollar

Penny Marshall blev 75 år gammal och har under sin långa karriär regisserat flera hyllade och prisbelönta filmer och tv-serier. Däribland ”Tjejligan” med Madonna, ”Uppvaknanden” med Robert De Niro och Robin Williams och ”Big” som blev Tom Hanks stora genombrott.

Tom Hanks twittrade själv under tisdagskvällen:

”Farväl Peggy. Oj, vad vi skrattade mycket. Önskar att vi fortfarande kunde göra det. Älskar dig. Hanx”

Marshall var både den första kvinnan som regisserade en film som drog in mer än 100 miljoner dollar och den första kvinnan som regisserade två filmer som drog in samma summa. Hon är också den andra kvinnliga regissören som fått en Oscarnominering för bästa film, skriver Variety.

1 av 2 | Foto: Dave Allocca / AP
Penny Marshall .

Penny Marshall har också själv spelat i flera filmer och serier. Några av hennes mest kända roller är den som Myrna Turner i ”The Odd Couple” och Laverne i ”Laverne & Shirley”.

Familjen: ”Hjärtekrossad”

”Vår familj är hjärtekrossad över Penny Marshalls bortgång. Penny var en pojkflicka som älskade sport, att lägga pussel av olika slag, att dricka mjölk och Pepsi tillsammans och att vara med sin familj”, säger Penny Marshalls familj i ett uttalande enligt TMZ.

Kända profilerna som lämnat oss under 2018 02:17
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Film

Tom Hanks

Madonna